Χαράλαμπος Κόκκινος: «Η Ε.Ε. να βάλει “φρένο” στις τουρκικές προκλήσεις»

Άκης Αξαόπουλος
02/07/2019 12:33
 
 
 

 

Στην 135η Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ως μέλος της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας.
Στον απόηχο των πρόσφατων ευρωεκλογών και λίγο πριν τοποθετηθούν οι επικεφαλής στο οργανόγραμμα της Ε.Ε., η 135η Ολομέλεια ασχολήθηκε με τον ρόλο των περιφερειών της Ε.Ε. στην κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση, καθώς και με τον εντοπισμό των στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεννόησης, αγαστής συνεργασίας και ορθής κατανομής των διαθέσιμων οικονομικών πόρων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της αειφόρου ανάπτυξης και της ενεργειακής μετάβασης των περιφερειών. Επίσης, ζήτησε οι χώρες της Ε.Ε. να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες βιώνουν καθημερινά την τουρκική προκλητικότητα και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου. «Μόνο έτσι θα σταματήσει η τουρκική αδιαλλαξία και οι επεκτατικές κινήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*