Γιάννης Βλασερός: «Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά – Ναι στη νησιωτικότητα»

admin
02/06/2015 12:26
 
 
 

Την άποψη ότι «τα νησιά δεν πρέπει να γίνουν η “Ιφιγένεια” του μνημονίου» εκφράζει ο Γιάννης Βλασερός, αναφερόμενος στη διαφαινόμενη αύξηση του ΦΠΑ.

Ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει επίσης, ότι ο θεσμός της νησιωτικότητας πρέπει να εφαρμοστεί με κάθε τρόπο στη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, ο οποίος δικαιολογείται από μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων που ισχύουν στα νησιά.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βλασερού έχει ως εξής:

Η διαφαινόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα, τουλάχιστον, νησιά αντίκειται καταφανώς στον θεσμό της νησιωτικότητας – που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένος.

Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά δικαιολογείται από τα αυξημένα έξοδα των νησιωτών, τα οποία προκύπτουν από την δυσχερή δια θαλάσσης επικοινωνία και διακίνηση των προϊόντων και ειδών διαβίωσης, την ανεπαρκή περίθαλψη, την ελλειμματική εκπαίδευση και την εποχική οικονομική περίοδο, που επικεντρώνεται κυρίως στον τουρισμό, οποίος πρέπει να είναι ανταγωνιστικός.

Ο θεσμός της νησιωτικότητας πρέπει να εφαρμοσθεί με κάθε τρόπο στην διατήρηση του ΦΠΑ. Τα νησιά δεν πρέπει να γίνουν η «Ιφιγένεια» του μνημονίου.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*