Χ. Κόκκινος: Πρόταση για σειρά κινητοποιήσεων για το ΦΠΑ των νησιών

admin
29/05/2015 12:48
 
 
 

Δημόσια πρόταση, στην οποία περιλαμβάνει τους τρόπους κινητοποιήσεων που – κατά τη γνώμη του- θα πρέπει να εφαρμόσουν οι νησιώτες σχετικά με το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος, λαμβάνοντας υπόψη ότι εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, προτείνει τα εξής:

*Ενημερωτική καμπάνια σε τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ, με ανακοινώσεις και διαφημιστικό σποτ , για τις επιπτώσεις μιας πιθανής κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, «ώστε να μην δημιουργούνται ερωτηματικά και άλλες εντυπώσεις στους συμπατριώτες μας που ζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα».

*Συμβολικό κλείσιμο των Ο.Τ.Α. (Περιφέρειας, Δήμων) και των εμπορικών καταστημάτων (από λίγες ώρες μέχρι ένα ολόκληρο 24ωρο) ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

*Νέα παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Βουλή, καθώς και εκδήλωση στο Μετρό του Συντάγματος σε ώρα αιχμής, ώστε να γνωστοποιηθεί στο αθηναϊκό κοινό το μείζον αυτό πρόβλημα.

*Παρεμβάσεις, με επιστολές, αλλά και φυσική παρουσία αντιπροσωπείας της περιοχής μας στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ κ.α.)

*Παρέμβαση στην ελληνική κυβέρνηση και στους «Θεσμούς» με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

*Ανάρτηση πανό και μαύρων σημαιών σε κεντρικά σημεία της Ρόδου.

*Νέα διευρυμένη σύσκεψη παναιγαιακού χαρακτήρα στην Αθήνα με πρόσκληση προς τα στελέχη της κυβέρνησης, όλα τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του Αιγαίου και τους παραγωγικούς φορείς, καθώς και αίτημα για συνάντηση αντιπροσωπείας της περιοχής μας με τον πρωθυπουργό.

«Οι παραπάνω ενέργειες πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα διότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες και μόνο με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Άλλωστε τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται με αγώνες και προσπάθεια» καταλήγει στην πρόταση του ο κ. Κόκκινος.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*