Στράτος Μαύρος: «Η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ταφόπλακα για τα νησιά»

admin
29/05/2015 11:37
 
 
 

Την άποψη του για την ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής για το Νότιο Αιγαίο Στράτος Μαύρος.

Ο κ. Μαύρος υποστήριξε ότι «η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ταφόπλακα για τα νησιά μας», υπενθυμίζοντας ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα με το οποίο είχαν συμφωνήσει και οι βουλευτές του Ν. Αιγαίου.

«Τι θα κάνετε κύριοι αν έρθει το θέμα στην Βουλή;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαύρος και συμπλήρωσε ότι αν αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές, το αποτέλεσμα θα είναι «κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις εργαζομένων και φυσικά περισσότερη φοροδιαφυγή».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μαύρου:

Η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι ταφόπλακα για τα νησιά μας και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Δεν θα ξεχάσω το ψήφισμα που είχαμε συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο στις 30 Νοεμβρίου που είχε προκύψει το ίδιο θέμα.
Τότε με κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου είχαμε ζητήσει παραιτήσεις και φυσικά όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν.
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ;
Όπως και τότε, έτσι και τώρα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ είναι κατά και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και περισσότερο οι βουλευτές Κυκλάδων –  Δωδεκάνησου οι οποίοι συμφωνούσαν με το ψήφισμα της 30ης Νοεμβρίου 2014.

Τι θα κάνετε κύριοι αν έρθει το θέμα στην Βουλή, θα το υπερψηφίσετε;
Αφού τότε συμφωνούσατε μαζί μας, σήμερα θα διαφωνήσετε;
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ε.Ε.Ε), στο οποίο είναι μέσα ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.
Δηλαδή από την μια βοηθάμε φτωχό λαό και από την άλλη θα τον υπέρφορολογήσουμε;

Η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις εργαζομένων και φυσικά περισσότερη φοροδιαφυγή.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*