Γ. Χατζημάρκος για ΦΠΑ: «Δοσίλογοι και προδότες δεν βρήκαν γωνιά στην ιστορία που να τους άντεχε»

admin
28/05/2015 12:50
 
 
 

Με σκληρές εκφράσεις απάντησε σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε όσους λοιδορούν τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεών της, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει της αποψινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κύπρου της Ρόδου, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια, ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για «προδότες, δοσίλογους και μειοδότες, που η ιστορία θα τους κρίνει πάρα πολύ άσχημα», γιατί – όπως είπε χαρακτηριστικά – «όποιος πρόδωσε τον τόπο του δεν νομίζω να βρήκε γωνιά στην ιστορία που να τον άντεχε». 

Ο περιφερειάρχης εξήρε τη στάση των παραγωγικών φορέων της Ρόδου, που επέλεξαν να αφήσουν να υψώσουν το ανάστημα τους, μακριά από κομματικές ταυτότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε επαίσχυντο το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των συντελεστών ΦΠΑ.  

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: «Όλα αυτά είναι στο μυαλό ανθρώπων που ζουν και σκέφτονται κομματικά και δεν μπορούν να βρουν ένα κυβικό αέρα να αναπνεύσουν ελεύθεροι σκεπτόμενοι τον τόπο τους […] Η ελεύθερη έκφραση σήμερα ποινικοποιείται για πρώτη φορά από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικοί, που ξεπουλάνε με την μεγαλύτερη ευκολία τα ιερά αυτού του τόπου […] Σήμερα δεν δέχονται τον αντίλογο και χαρακτηρίζουν ως πεμπτοφαλαγγίτες εκείνους που πολιτισμένα, με μια πρόσκληση καλούν τον κόσμο να πάει στην πλατεία της πόλης του και να δηλώσει με την παρουσία του ότι αντιτίθεται σε ένα μέτρο το οποίο, αυταπόδεικτα, θα πλήξει υφεσιακά την τοπική οικονομία, σε βαθμό που ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί. Να ντρέπονται απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου. Η ιστορία αυτού του τόπου θα τους καταχωρήσει στην γωνιά των μειοδοτών».

Τέλος, ο κ. Χατζημάρκος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Ρόδου να συμμετάσχουν μαζικά στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν οι παραγωγικές τάξεις της περιοχής «στον κοινό αγώνα για να σώσουμε το τελευταίο μέτρο νησιωτικότητας», προσθέτοντας ότι «το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*