Η κατανομή των εδρών στο περιφερειακό συμβούλιο

κατανομή εδρών στο περιφερειακό συμβούλιο
Newsroom
30/05/2019 13:55
 
 
 

 

Ένα τμήμα υπολείπεται ώστε να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την κατάταξη των εδρών που κερδίζει η κάθε παράταξη.

Μέχρι στιγμής με καταμετρημένες ψήφους σε 717 από 718 εκλογικά τμήματα τα αποτελέσματα είναι: Χατζημάρκος 53,61%, Γλυνός 33,70%, Ντουνιαδάκης 5,81%, Κόκκινος 3,74% και Αττίτης 3,14%.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά που συγκέντρωσαν οι παρατάξεις, στο περιφερειακό συμβούλιο 27 έδρες καταλαμβάνει η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του Γιώργου Χατζημάρκου, 17 η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού, 3 έδρες η «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής το Γιάννη Ντουνιαδάκη, 2 η παράταξη «Πνοή Δημιουργίας» του Χαράλαμπου Κόκκινου και 2 έδρες η «Ελληνική Αυγή» του κ. Νίκου Αττίτη.

Ειδικότερα, ανά περιφερειακή ενότητα οι έδρες κατανέμονται ως εξής: Ρόδος 20, Κως 6, Κάλυμνος 5, Σύρος 4, Νάξος 3, Σαντορίνη 3, Πάρος, Μύκονος και Μήλος από 2 έδρες και Άνδρος, Τήνος, Κέα, Κάρπαθος από 1 έδρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και το νέο εκλογικό νόμο οι έδρες της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου κατανέμονται ως εξής:
Ρόδος 9, Κως 4, Κάλυμνος 2, Σύρος 2, Νάξος 2, Σαντορίνη 1, Πάρος 1, Μύκονος 1, Μήλος 1, Άνδρος 1, Τήνος 1, Κέα 1 και Κάρπαθος 1.

Οι έδρες που αναλογούν στην παράταξη του κ. Γλυνού: Ρόδος 8, Κως 2, Κάλυμνος 1, Σύρος 2, Νάξος 1, Σαντορίνη 1, Μύκονος 1 και Μήλος 1.

Οι έδρες που καταλαμβάνει η “Λαϊκή Συσπείρωση” του κ. Ντουνιαδάκη είναι: Ρόδος 1, Σαντορίνη 1 και Πάρος 1 έδρα.

Ο κ. Κόκκινος και η παράταξη του λαμβάνουν 1 έδρα στη Ρόδο και 1 έδρα στην Κάλυμνο και τέλος η «Ελληνική Αυγή» λαμβάνει 1 έδρα στη Ρόδο και 1 στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με τις παραπάνω κατανομές των εδρών στη Νάξο εκλέγονται 2 περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και ένας ακόμα σύμβουλος από την παράταξη του Μανώλη Γλυνού.

Η διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα ονόματα των τριών περιφερειακών συμβούλων από τη Νάξο.

Σύμφωνα με πληροφορίες “κλειδωμένη” θεωρείται η έδρα του Γιάννη Μαργαρίτη από την παράταξη του κ. Χατζημάρκου και του Γιώργου Γκούφα από την παράταξη του Μανώλη Γλυνού.

(Visited 919 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*