Χ. Κόκκινος: «Η Περιφερειακή Αρχή να είναι διεκδικητική και αποτελεσματική»

admin
25/05/2015 07:19
 
 
 

Ο ΦΠΑ, η λαθρομετανάστευση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία τοποθετήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο Καστελόριζο.

Όσον αφορά στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ – αφού επανέλαβε ότι αποτελεί το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο στα νησιά, η κατάργηση του οποίου θα επιφέρει πλήγμα στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή τους – υποστήριξε ότι στην έσχατη περίπτωση, θα πρέπει να δώσει λύση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Κανένα βήμα πίσω. Άμεσες προειδοποιητικές και καλά οργανωμένες κινητοποιήσεις, ώστε να σταλεί το μήνυμα της δίκαιης αντίδρασης σε κυβέρνηση – δανειστές» τόνισε ο κ. Κόκκινος.

Για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, επεσήμανε ότι αυτό θα διογκωθεί λόγω των πολεμικών συρράξεων και των ευρύτερων προβλημάτων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, γι’ αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί οργανωμένα και αποτελεσματικά από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση (μιας και «η προσφορά της Αυτοδιοίκησης είναι συγκεκριμένη και οριοθετημένη»), με τους συνοριοφύλακες και την Frontex να αναλαμβάνουν ουσιαστική δράση

Τέλος, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, κάνοντας λόγο για ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών πρόσληψης υπαλλήλων από τον ΑΣΕΠ (τουλάχιστον των συμβασιούχων και των ωρομίσθιων), αλλά και θέσπισης ουσιαστικών κινήτρων για όσους προτίθενται να υπηρετήσουν στα νησιά.

«Τα προβλήματα δυστυχώς μεγαλώνουν και συσσωρεύονται. Η περιφερειακή αρχή έχει χρέος να είναι διεκδικητική και αποτελεσματική» κατέληξε ο κ. Κόκκινος.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*