ASTA INTERNATIONAL SHOWCASE: Η Ένωση Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων στη Ρόδο

Άκης Αξαόπουλος
13/05/2019 14:55
 
 
 

 

Ξεκίνησε στη Ρόδο το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων “Asta International Showcase“. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, που κατάφερε να προσελκύσει για πρώτη φορά στο «σμαραγδένιο νησί» η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA), το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Η διοργάνωση έρχεται σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης διεξαγωγής του συνεδρίου ASTA Destination Expo στην Αθήνα την άνοιξη του 2018, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τη FedHatta, όπου πήρε μέρος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το “Asta International Showcase“ θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τη διοχέτευση μεγαλύτερων  τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στα Δωδεκάνησα και στο Ν. Αιγαίο με τη συνεργασία μεταξύ των ντόπιων επαγγελματιών και των ΗΠΑ. Οι τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης θα πλαισιωθούν από συναντήσεις b2b μεταξύ τοπικών και αμερικανικών τουριστικών γραφείων και από πλούσιο πρόγραμμα fam trip και εκδηλώσεων που θα μυήσουν τους αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες στον πολιτισμό, στην αυθεντική φιλοξενία και στη μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών που προσφέρει ο προορισμός.

Η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Πηγές Καλλιθέας με τη συμμετοχή του προέδρου της FedHatta, κ. Λύσανδρου Τσιλίδη και του αντιπροέδρου της ASTA, κ. Robert Duglin.

Τους φιλοξενούμενους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, η οποία δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε στη Ρόδο το Asta International Showcase. Η προσέγγιση και η ενίσχυση της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ αποτελεί στρατηγικό μας στόχο πάνω στον οποίο δουλεύουμε από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι απόρροια των προσπαθειών μας και της συνεργασίας μας με τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς, με την FedHatta, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ. 

 Η Ρόδος διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διεθνώς. Σας καλούμε να ανακαλύψετε τις ασύγκριτες ομορφιές του προορισμού, την αυθεντική φιλοξενία τις ανεξάντλητες εμπειρίες που προσφέρει στον επισκέπτη και να τις προβάλλετε στη χώρα σας. Η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή προορισμό στις ΗΠΑ και είμαι βέβαιη ότι τόσο η Ρόδος όσο τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο γενικότερα, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των επισκεπτών και ότι τα νησιά μας θα καρπωθούν στο μέλλον σημαντικό μερίδιο των τουριστικών αφίξεων από την Αμερική. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε ακόμη πιο εντατικά. Με τη συνεργασία όλων μας, είναι εγγυημένη η επιτυχία των στόχων».

Ο κ. Λ. Τσιλίδης, δηλώνει ότι οι φιλοξενούμενοι ενθουσιάστηκαν από την πρώτη στιγμή από το νησί και την άψογη φιλοξενία, σε σημείο που πολλοί παρατείνουν τη διαμονή τους. Όπως αναφέρει παραπέρα, στόχος είναι η ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και στο Ν. Αιγαίο και συγκεκριμένα η προσέλκυση ενός κοινού που επιλέγει ποιοτικά τουριστικά προϊόντα.  

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της FedHatta, Λ. Τσιλίδης δήλωσε τα εξής: «Όπως είχαμε ανακοινώσει καιρό πριν, υποδεχόμαστε στη Ρόδο Αμερικανούς Ταξιδιωτικούς Πράκτορες, σε συνεργασία με Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τους αρμόδιους φορείς.  Στόχος, είναι η ενίσχυση της προσέλευσης των Αμερικανών επισκεπτών στο Ν. Αιγαίο. Η όλη προσπάθεια εντάσσεται στη γενικότερη στόχευση για την αύξηση  των τουριστικών αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% και αποσκοπεί παράλληλα στην τόνωση του ποιοτικού τουρισμού, των ειδικών περιηγητικών προγραμμάτων, του ιστιοπλοϊκού τουρισμού καθώς επίσης του θαλάσσιου και του συνεδριακού τουρισμού.

Η υποστήριξη της δράσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σημαντική και το επίπεδο της οργάνωσης είναι υποδειγματικό, σε σημείο που αρκετοί από τους επισκέπτες παρατείνουν την παραμονή τους στο νησί. Έχουν ενθουσιαστεί από τις όμορφες παραλίες, την αρτιότατη εξυπηρέτηση στα ξενοδοχεία. Τους εντυπωσιάζει που όλοι οι ντόπιοι μιλούν Αγγλικά, πράγμα που τους κάνει να νιώθουν σαν στο σπίτι τους».

Τέλος, ο κ. Duglin, ευχαριστώντας την Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαβασιλείου για την άψογη διοργάνωση και τη φιλοξενία, δήλωσε ότι τα μέλη της ASTA θα προβάλλουν και θα αναδείξουν τις ομορφιές του προορισμού με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τις ΗΠΑ στην περιοχή.

«Η ASTA με χαρά φέρνει ταξιδιωτικούς πράκτορες στη Ρόδο, προκειμένου να ανακαλύψουν τις ομορφιές του προορισμού, των Δωδεκανήσου και του Ν. Αιγαίου, ώστε να τα προβάλλουν όλα αυτά στο κοινό στο οποίο απευθύνονται και να διοχετεύσουν περισσότερο τουρισμό από την Αμερική στην περιοχή. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κα Παπαβασιλείου για τη συνεργασία και την άψογη διοργάνωση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ASTA κ. Robert Duglin.  

(Visited 34 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*