Συνάντηση Μανώλη Γλυνού με δήμαρχο Κω και Μητροπολίτη Κω-Νισύρου

 
 
 

glynos.kyritsis

Διήμερη περιοδεία στην Κω πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» Μανώλης Γλυνός, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση τόσο με τον δήμαρχο του νησιού και τον μητροπολίτη Κω-Νισύρου, όσο και με λοιπούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, πολίτες, καταστηματάρχες, στελέχη και υποστηρικτές της παράταξης.

Στη συνάντηση του με τον δήμαρχο κ. Κυρίτση, ο κ. Γλυνός ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα τοπικά ζητήματα, τα οποία χρήζουν επίλυσης μέσω και της συνεργασίας του δήμου με την Περιφέρεια.
Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση: α) στην ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν στον σεισμό του 2017 το λιμάνι και οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, β) στην αποσυμφόρηση των φιλοξενούμενων υπηρεσιών στο κτίριο του Διοικητηρίου, γ) στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Επαρχείου (Γραφείο συγκοινωνιών και Δ/νση Γεωργίας), δ) στο ζήτημα επάρκειας του Νοσοκομείου Κω, σε συνδυασμό με την ανάγκης στελέχωσης του Κέντρου υγείας Αντιμάχειας, ε) στην πρόταση επέκτασης του λιμένα Κω προς ενίσχυση της κρουαζιέρας, σε συνδυασμό με την επέκταση της μαρίνας και την – από κοινού – δημιουργία δικτύου τουριστικών λιμανιών με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στ) στην απεμπλοκή της μαρίνας από το ΤΑΙΠΕΔ και στην αναζήτηση εναλλακτικού μοντέλου χρηματοδότησης είτε με τραπεζικό δανεισμό, είτε με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Οι κ.κ. Γλυνός και Κυρίτσης συμφώνησαν στην ανάγκη αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας μεταξύ δήμου και Περιφέρειας, με τον υποψήφιο περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι, ως επόμενη περιφερειακή αρχή, θα συμβάλλει στην επίλυση όλων των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση.
«Περιφέρεια και Δήμοι, με πνεύμα συνεργασίας και συνέργιας χωρίς ανταγωνισμούς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας. Επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο, αξιοποιώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αναπτύσσοντας τον πρωτογενή τομέα σε συνδυασμό με την τυποποίηση των προϊόντων. Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια τεσσάρων εποχών και να πάψουμε να είμαστε Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης. Μπορούμε να το πετύχουμε με τα κατάλληλα στελέχη, συνδυάζοντας εντατική δουλειά, πίστη και όραμα» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Γλυνός.

Συνάντηση με Μητροπολίτη Κω και Νισύρου

glynos.nathanail
Την δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κω, ο κ. Γλυνός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Κω και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.
Ο μητροπολίτης ανέλυσε στον υποψήφιο περιφερειάρχη τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γραφειοκρατικά προβλήματα μεταξύ κεντρικού κράτους και Περιφέρειας που έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν μέχρι σήμερα εκκλησίες κλειστές, εξαιτίας ζημιών από τον σεισμό του 2017. Παράλληλα, ανέπτυξε το τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης, καθώς και τον προβληματισμό του για την μη απαιτούμενη ανταπόκριση των κρατικών θεσμών.
Από την πλευρά του, ο κ. Γλυνός ευχαρίστησε τον κ. Ναθαναήλ για τη διαρκή συμβολή του ιδίου και της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων που διογκώθηκαν με την οικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια οφείλει να βοηθά το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και να επιδιώκει την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Τέλος, υποστήριξε ότι η αποκατάσταση των φθορών στους κύριους λατρευτικούς χώρους της Κω πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν.
«Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά τον μεγάλο σεισμό, είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι της Κω να συνεχίζουν να στερούνται των δύο μεγαλύτερων Εκκλησιών, της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Νικολάου. Επιτέλους, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να αποκατασταθούν οι ζημιές, το μέγεθος των οποίων διαπίστωσα και ο ίδιος μετά από επίσκεψη μου. Δεσμεύομαι από την πρώτη στιγμή που θα βρεθώ στη θέση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα. Ανάλογες θα είναι οι προσπάθειες μας, ως επόμενη περιφερειακή αρχή, για να ενισχύσουμε κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό το κοινωνικό έργο και τις δράσεις της Μητρόπολης Κω & Νισύρου και του ίδιου του κ. Ναθαναήλ» δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*