Στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου ο Χαράλαμπος Δαρζέντας από τη Σαντορίνη

 
 
 

darzentas xaralampos
Με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» θα συμπαραταχθεί στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές ο Χαράλαμπος Δαρζέντας από τη Σαντορίνη.

Άνθρωπος με μακρά αυτοδιοικητική παρουσία, εμπειρία και ενεργό συμμετοχή στα κοινά, ο κ. Δαρζέντας – στη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του κ. Χατζημάρκου – εξέφρασε τη άποψη ότι πρόκειται για συνειδητή επιλογή, στο πλαίσιο προσφοράς στα νησιά με αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας, ενώ χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη ως «άνθρωπο των έργων και όχι των λόγων».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Δαρζέντα:
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμητική πρότασή του να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου με τον συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο». Και θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί μου δίνει την δυνατότητα να κλείσω ένα κύκλο που άνοιξε το 1995 όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Τότε μου ήταν άγνωστοι και η πολιτική και οι πολιτικοί.
Σήμερα όμως με την εμπειρία 24 ετών και την διάθεση για δουλειά ενός μικρού παιδιού, οι επιλογές πρέπει να είναι πιο συνειδητές και πιο στοχευμένες για να μπορέσεις να συνεχίσεις να κάνεις κάτι που προσπαθείς να κάνεις όλα αυτά τα χρόνια: να προσφέρεις. Να προσφέρεις στον συνάνθρωπο, να προσφέρεις στα νησιά μας, με αίσθημα ευθύνης, με ταπεινότητα, με ανιδιοτέλεια.
Έτσι, δεν ήταν καθόλου δύσκολη η επιλογή να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που τον παρακολουθώ τέσσερα χρόνια τώρα, πώς σκέφτεται, πώς λειτουργεί, πώς κινείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πόσο κοντά είναι στην πιο δύσκολη Περιφέρεια της Ελλάδας, βλέποντας τα θεαματικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του.
Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Χατζημάρκο. Ένας άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Ένας άνθρωπος αγωνιστής που μπορεί να σε εμπνεύσει, να σου δώσει όραμα, να σου δώσει προοπτική. Αυτήν την δυνατότητα μου την έδωσες Γιώργο μου, με την τιμητική σου πρόταση και εγώ δεν θα την αφήσω αναξιοποίητη. Μαζί θα αγωνιστούμε για το Επαρχείο Θήρας, για τις Κυκλάδες, για το Νότιο Αιγαίο γιατί όλοι θέλουμε να πάει ‘Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1954 στο Εμπορείο της Σαντορίνης από την Κατίνα και τον Νικόλα Δαρζέντα.
Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το 1991 επέστρεψε συνειδητά στον τόπο του, διδάσκοντας στα σχολεία του. Υπήρξε διευθυντής για πολλά χρόνια του Γυμνασίου Θήρας.
Απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Νικόλα, τον Κωνσταντίνο, τον Κύδωνα και την Κατερίνα (που «έφυγε» το 2002 σε ηλικία 20 ετών). Είναι παντρεμένος με την Μαρία Φάνη Λατσένερε.
Από το 1995, που ξεκίνησε, μέχρι και σήμερα ασχολείται με τα κοινά από πολλές θέσεις. Υπήρξε νομαρχιακός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος, υποψήφιος δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σήμερα.
Το 1997 ίδρυσε την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης στην οποία είναι πρόεδρος από την ίδρυση της έως σήμερα. Υπήρξε εκκλησιαστικός και Μητροπολιτικός σύμβουλος επί σειρά ετών. Είναι μέλος μιας πολύ σημαντικής ομάδας των ΕΠΤΑ (εθελοντές πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων) όπως και σε συλλόγους και άλλα.
Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ.
Από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, έγινε πλούσιος σε συναισθήματα, εισέπραξε και εισπράττει πολύ αγάπη από τον κόσμο, γι’ αυτό και ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες του στα νησιά της επαρχίας Θήρας και των Κυκλάδων .

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*