Χαράλαμπος Κόκκινος: «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο να επεκταθεί και στις αεροπορικές μεταφορές»

 
 
 

aeroplano thalassa

Την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την ακτοπλοΐα στο σύνολο των νησιών, αλλά και την εφαρμογή του και στις αεροπορικές μεταφορές, ζήτησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικού θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο.

«Το κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων των νησιωτών μας είναι δυσβάσταχτο. Τα εισιτήρια κινούνται σε απαγορευτικές – για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας – τιμές και υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης θέσεων που μεγεθύνει τα προβλήματα των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη να μεταβούν στην ηπειρωτική Ελλάδα (π.χ. για λόγους υγείας)» επισήμανε ο κ. Κόκκινος, προτείνοντας το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου να ζητά τόσο από τις αεροπορικές, όσο και από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες την εκλογίκευση των τιμών των εισιτηρίων τους. Επίσης, ζήτησε να απαιτηθεί από την Κυβέρνηση να ισχύσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο για την ακτοπλοΐα στο σύνολο των νησιών και να επεκταθεί και στις αεροπορικές μεταφορές.

Τέλος, αναφορικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, ο κ. Κόκκινος υποστήριξε ότι η επιστροφή τους θα μπορέσει να καταστεί δυνατή αν συνεχίσει οργανωμένα ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*