Συνάντηση Χατζημάρκου – Μπουζού ενόψει του ετήσιου φόρουμ του διεθνούς Οργανισμού “Peace and Sport”

 
 
 

xatzimarkos mpoyzoy 1

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου πραγματοποίησε σήμερα ο Ζοέλ Μπουζού, πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού “Peace and Sport”, ενόψει του ετήσιου φόρουμ του με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού», οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο το πρωί στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς και θα συνεχιστούν το απόγευμα στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του διευθυντή και του γενικού γραμματέα του Οργανισμού κ.κ. Λοράν Ντιπόν και Τζορτζ Βάντερσμιτ αντίστοιχα, συζητήθηκαν η προετοιμασία και οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες του φόρουμ που – για πρώτη φορά – διοργανώνεται εκτός του Πριγκιπάτο του Μονακό, έδρα του ουδέτερου και ανεξάρτητου Οργανισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Μεγαλειότητος Πρίγκιπα Αλβέρτου.
Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκε η επιλογή της Ρόδου ως του ιδανικού τόπου για να φιλοξενήσει το φόρουμ, καθώς λόγω της ιστορίας της, του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της και των συμβολισμών που συνοδεύουν το νησί, μπορεί να στείλει σε όλη τη Μεσόγειο το μήνυμα για τη σημασία του αθλητισμού ως μια παγκόσμια, κοινή γλώσσα, αλλά και για τη συμβολή της αθλητικής διπλωματίας στην επίτευξη της ειρήνης. Παράλληλα, τονίστηκε και η εμπιστοσύνη προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία διεκδίκησε και ανέλαβε μια τόσο απαιτητική διεθνή διοργάνωση, με τον κ. Χατζημάρκο να επισημαίνει ότι η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας δεν αντανακλά μόνο στη Ρόδο, αλλά και στην Ελλάδα.

 

xatzimarkos mpoyzoy 2

 

Το περιεχόμενο του “Peace and Sport Regional Forum”
Το Peace and Sport Regional Forum, που διεξάγεται από τον Οργανισμό Peace and Sport σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη του αθλητισμού ως φορέα ανάπτυξης των κοινωνιών, αναδεικνύοντας τοπικές πρωτοβουλίες και συνέργειες που θα οδηγήσουν στην κοινωνική πρόοδο. Περισσότερες από 350 επιφανείς προσωπικότητες απ’ όλη τη Μεσόγειο θα δώσουν το παρών στη Ρόδο, ανάμεσά τους αρχηγοί κρατών, βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, φορείς αθλητικών σωματείων, καταξιωμένοι αθλητές, διεθνείς οργανισμοί, ΜΚΟ και ακαδημαϊκοί.
Βασική θεματολογία του Forum θα αποτελέσουν οι “πόλεις ως κόμβο καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού”, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες που καθιστούν τον αθλητισμό αποτελεσματική πλατφόρμα για τη δημιουργία κοινοτήτων, δικτύων και συνεργασίας μεταξύ των κοινωνιών. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα συμμετάσχει μια επιφανής ομάδα υπευθύνων – με ενεργό ρόλο στη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων – με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων μέσω του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο οργανισμός Peace and Sport θα βραβεύσει τρεις διεθνείς και τέσσερις τοπικές οργανώσεις, καθώς και προσωπικότητες που διακρίνονται για την αξιόλογη δράση και συμβολή τους στην παγκόσμια ειρήνη, τον διάλογο και την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2015, Ouided Bouchamaoui, από την Τυνησία.

 

xatzimarkos mpoyzoy 3

 

Και ο Νίκος Γκάλης στο Forum
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ είναι ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που εντάχθηκε στο NBA Hall Of Fame και θα πραγματοποιήσει την ομιλία του κατά τη διάρκεια του Special Session στο Gala Evening του Forum. Μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στο ρόλο του αθλητισμού ως πηγή έμπνευσης της νέας γενιάς, θα εξηγήσει τους τρόπους με τους οποίους ο αθλητισμός μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αλλαγές και θα μοιραστεί προσωπικές ιστορίες που θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση.
Εκτός από τον Νίκο Γκάλη, ο παγκόσμιος παραολυμπιονίκης αθλητής και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μέτρα Μιχάλης Σεΐτης, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ και Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπάσκετ Μιχάλης Κακιούζης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδοσφαίρου και Champion for Peace Christian Karembeu και η Ολυμπιονίκης και Champion for Peace Marlène Harnois, βρίσκονται στη λίστα των ομιλητών του Forum.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*