Η πολιτική αβεβαιότητα «βλάπτει» σοβαρά τον τουρισμό

admin
28/04/2015 12:32
 
 
 

Για καταγραφή «πολύ σημαντικών απωλειών, όσον αφορά στις κρατήσεις» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, αυτό οφείλεται τόσο στην πολιτική αβεβαιότητα, όσο και στο αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται από μερίδα ΜΜΕ στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό. Συνεπώς, κατά τον περιφερειάρχη, η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Εκφράζοντας, πάντως, την προσωπική του άποψη, με βάση την εικόνα που αποκόμισε ο ίδιος από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το Μέγαρο Μαξίμου.

 

ΦΠΑ στα νησιά

Όσον αφορά στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι το θέμα δεν ετέθη στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να ανοίγουμε ένα τέτοιο θέμα, από την στιγμή που είναι σε ισχύ η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι μειωμένοι συντελεστές στα νησιά δεν θα θιγούν. Βεβαίως, είναι ανοιχτή η συζήτηση για το ισοδύναμο μέτρο που θα αντικαταστήσει την απαίτηση των δανειστών. Επ’ αυτού, υπάρχουν διάφορες σκέψεις που έχουν κατατεθεί από υπουργούς και πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης.

(φωτό: naftemporiki.gr)

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*