Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Σύμπλευση Χατζημάρκου με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης»

admin
27/04/2015 12:37
  •  
  •  
  •  

 

Δριμεία κριτική στην περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου σχετικά με τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορεί τον κ. Χατζημάρκο ότι παρά τους «λεονταρισμούς», συνέπλευσε τελικά με την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ικανοποιήσει την «τροϊκανή απαίτηση» δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων της Περιφέρειας.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση της, η περιφερειακή αρχή «συνεχίζει να βάζει πλάτες» σε αντιλαϊκές πολιτικές, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καθώς και την παραπέρα διείσδυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κοινωνικές υπηρεσίες, υποδομές και κερδοφόρους τομείς.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να έρθουν ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι κοινωνικές και οικονομικές απώλειες των τελευταίων χρόνων,

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής;

Την σύμπλευσή του με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων  της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σίφνο.  

Ο κ. Χατζημάρκος, με μεθοδευμένη διαδικασία (περίμενε τη λήξη των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μην έχουν δυνατότητα τοποθέτησης οι περιφερειακοί σύμβουλοι) και παρά τους λεονταρισμούς του, υπερθεμάτισε στη τροϊκανή απαίτηση που υλοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση, μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Η Περιφερειακή Αρχή Νότιου Αιγαίου, μετά την αποδοχή της περικοπής του 60{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση, μετά την αποδοχή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, συνεχίζει να βάζει πλάτες στην παραπέρα  περικοπή των κοινωνικών δαπανών, των μικρών έργων, στην ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Επακόλουθο θα είναι η αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών των  παιδικών σταθμών, Πρόνοιας, Αθλητισμού, Πολιτισμού προς ένα μεγάλο τμήμα του λαού, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση με την προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε χαρίσει σε επιχειρηματίες αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, εντάσσοντάς τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η επίκληση του «πατριωτισμού» από τον Περιφερειάρχη  αφορά αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου,  στην παραπέρα διείσδυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε κοινωνικές υπηρεσίες, σε υποδομές και σε κερδοφόρους τομείς, με ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ και άλλων μορφών, τις οποίες θα χρυσοπληρώσει η λαϊκή οικογένεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, να αγωνιστούν για να σταματήσει η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Ο αγώνας αυτός για να έχει αποτελέσματα, για να φέρει την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό πρέπει να γράφει στην προμετωπίδα του: Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα.

(Visited 8 times, 1 visits today)