Στο ΣτΕ προσφεύγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τα ταμειακά διαθέσιμα

admin
23/04/2015 14:23
 
 
 

Την ομόφωνη απόφαση να προσφύγει στο ΣτΕ κατά των προβλέψεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Ρόδο και σε αυτή συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της Επιτροπής από τις Κυκλάδες, αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Λεονταρίτης, Στέλιος Μπρίγγος και Γιάννης Μαργαρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο και να στραφεί κατά των εκτελεστών διοικητικών πράξεων, που θα εκδοθούν κατ’ εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώπιον όλων των αρμοδίων δικαστηρίων. Η απόφαση θα προωθηθεί στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία είναι κατά τον νόμο αρμόδια να καθορίσει την σχετική διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, μετά την ενημέρωση των μελών της από τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο σχετικά με τις συζητήσεις που έγιναν στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έκρινε ότι οι εξηγήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας για το θέμα, δεν ήταν καθόλου επαρκείς και ικανοποιητικές

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή, λοιπόν, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάλει ευθέως κατά της οικονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης και είναι κατάφωρα αντισυνταγματική. Επίσης, συνιστά ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς η υποχρεωτική μεταφορά των πόρων αυτών στην Τράπεζα της Ελλάδος προς επένδυση, αποστερεί (εν προκειμένω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου) από οποιαδήποτε δυνατότητα προγραμματισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων, πρωτοβουλιών και έργων κάθε είδους, ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει συγχρηματοδότηση από πόρους της Ε.Ε.

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*