Μπαράκας και Κωτσαδάμ στις θέσεις του Μ. Κόκκινου και της Λ. Καφαντάρη

admin
22/04/2015 9:19
  •  
  •  
  •  

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η αντικατάσταση των Μιχάλη Κόκκινου και Λίλας Καφαντάρη με την ορκωμοσία των νέων περιφερειακών συμβούλων Θανάση Μπαράκα και Λουκά Κωτσαδάμ.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε ενώπιον του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, με τον κ. Μπαράκα να καταλαμβάνει την θέση του κ. Κόκκινου στην παράταξη «Νησιωτική Ανατροπή» και τον κ. Κωτσαδάμ την θέση της κ. Καφαντάρη στην παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αμέσως μετά την ορκομωσία, ο κ. Χατζημάρκος, δήλωσε: «Καλωσορίζω τα νέα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι εποχές είναι ιδιαίτερες και οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλες. Και οι δύο είναι πολύ έμπειροι, συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια  στα κοινά, καλοί γνώστες όλων των θεμάτων και των προβλημάτων του τόπου και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο. Εύχομαι και στους δύο καλή δύναμη, καλή θητεία  και καλή συνεργασία».

Ο κ. Μπαράκας υπογράφει υπό το βλέμμα του κ. Χατζημάρκου

Ο κ. Μπαράκας, στις πρώτες του δηλώσεις ως περιφερειακός Σύμβουλος, αναφέρθηκε στο θέμα της νησιωτικότητας, λέγοντας ότι τα νησιά ζουν σε ένα μόνιμο μνημόνιο και πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές που να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. «Σε αυτό θα είμαστε σύμμαχοι της Περιφερειακής Αρχής, για να συγκρουστούμε με το αθηνοκεντρικό κράτος που έχει αφήσει στο έλεος του Θεού τα νησιά μας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και πρέπει να πετύχουμε. Αν δεν πετύχουμε αυτήν την πενταετία, θα έχει αποτύχει πλήρως η νησιωτικότητα» ανέφερε.

Η στιγμή της υπογραφής για τον κ. Κωτσαδάμ

Από την πλευρά του ο κ. Κωτσαδάμ δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε σαν παράταξη την ίδια πολιτική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Επιδίωξή μας είναι να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα  της λαϊκής οικογένειας, να ενισχύσουμε την συνείδηση των εργαζομένων, ότι τους ανήκει ο πλούτος τον οποίο παράγει». Έκανε επίσης αναφορά και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά της Αυτοδιοίκησης, ως χαρακτηριστική της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και των στόχων που αυτή εξυπηρετεί.

 

 

 

 

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)