Ο Γιώργος Χατζημάρκος στο MEGA για τους πρόσφυγες και τα αποθεματικά της Αυτοδιοίκησης (video)

admin
21/04/2015 12:37
 
 
 

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» εμφανίστηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε αρχικά στη διάσωση μεταναστών και προσφύγων που γίνεται πλέον καθημερινά στα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Σύμη, Λέρο, Κω, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Τήλο και Ρόδο, που δέχονται και το μεγαλύτερο «κύμα». Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι πλέον «το μέγεθος του προβλήματος δεν είναι διαχειρίσιμο» και συμπλήρωσε ότι, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές, τα νησιά «δεν μπορούν πια να σηκώσουν το φορτίο με τα μέσα που έχουν σήμερα».

Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη το ποσοστό των αφίξεων έχει αγγίξει το 75{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}-80{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των αντίστοιχων περσινών αφίξεων, με την κοινωνία των νησιών να έχει δείξει «εξαιρετικά αντανακλαστικά», αλλά να έχει κουραστεί και ψυχικά και οικονομικά.

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζημάρκος είπε χαρακτηριστικά ότι «η κατανομή των ανδρών της Αστυνομίας και του Λιμενικού δεν υπακούει σε καμία επιχειρησιακή λογική, αλλά σε πελατειακές λογικές», ενώ το τελευταίο διάστημα επικρατεί και η αίσθηση ότι η FRONTEX έχει «άτυπα αποσυρθεί».

Δείτε το video: 

{youtube}_z9D85tUsQI{/youtube}

 

«Κίνηση δημοσιονομικού πανικού»

 

«Κίνηση δημοσιονομικού πανικού» χαρακτήρισε ο κ. Χατζημάρκος την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου είναι ένα μεγάλο ποσό, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ […] Κάθε ευρώ που έχουμε στην τράπεζα, έχει προορισμό επάνω […] Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, που να μην έχει ετικέτα, σε ποιο έργο και σε ποια δράση κατευθύνεται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την αξιοπιστία της κυβέρνησης, παρόλο που η Αυτοδιοίκηση – όπως είπε – αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης.  

«Στην ουσία στην αγορά δίνεται το οριζόντιο μήνυμα για στάση πληρωμών. Είναι μια κίνηση δημοσιονομικού πανικού. Εάν έχουμε φτάσει και ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, τότε το «θα σας τα επιστρέψω σε 15 μέρες» προφανώς δεν πείθει κανέναν. Επίσης, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουμε έργα που είναι “βαλτωμένα” γιατί οι πληρωμές γίνονται με το σταγονόμετρο από το υπουργείο Οικονομικών και σε λίγο δεν θα βρίσκουμε εργολήπτες να έρθουν να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς. Τα έργα θα τα κάνουμε με χορηγούς ή θα το ρίξουμε και αυτό στον εθελοντισμό;» δήλωσε με νόημα ο κ. Χατζημάρκος και συμπλήρωσε ότι έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να κάνουν μια αποτύπωση των αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Δείτε το video: 

{youtube}_hR_wEdWxGA{/youtube}

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*