Συλλήβδην «καταδίκη» της αποχής παρατάξεων της μειοψηφίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Άκης Αξαόπουλος
16/05/2018 21:21
 
 
 

Αρνητικά σχολιάστηκε η αποχή των παρατάξεων Μαχαιρίδη και Σπύρου, καθώς και των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Κουνάκη και Ανανία από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου που διεξήχθη στη Σύρο.

Τόσο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, όσο και έτεροι αντιπεριφερειάρχες (Φλεβάρης, Ζαννετίδης) και πλήθος περιφερειακών συμβούλων, στηλίτευσαν το συγκεκριμένο γεγονός, με τον κ. Χατζημάρκο μάλιστα, να υποστηρίζει ότι απώτερος στόχος ήταν να «μπλοκάρουν» την πραγματοποίηση της συνεδρίασης!

«Υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια, με συμπεριφορές απολύτως κατακριτέες, με σκοπό να μην γίνει η σημερινή συνεδρίαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, για να δηλώσει στη συνέχεια με νόημα: «ορισμένοι έχουν καταλάβει – και το αποδεικνύουν με τη συμπεριφορά τους – ότι η παρουσία τους, τους εκθέτει περισσότερο από την απουσία τους».
«Η σημερινή απουσία τους, τους αφήνει ακάλυπτους απέναντι στη λαϊκή εντολή που έλαβαν […] Δυστυχώς, γράφουν μια μαύρη σελίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος υποστήριξε αφενός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους στο περιφερειακό συμβούλιο έμειναν μόνο στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, χωρίς ταυτόχρονη κατάθεση προτάσεων κι αφετέρου ότι παραμένουν στα κοινά για την εξυπηρέτηση δικών τους «μικροπροσωπικών σκοπιμοτήτων».
Παρόμοιες απόψεις εξέφρασαν κι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι σημείωσαν ότι η απουσία παρατάξεων της μειοψηφίας υπονομεύει τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου και ταυτόχρονα αποτελεί έλλειμμα δημοκρατίας.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*