Συμβολικό «λουκέτο» προτείνει για τον ΦΠΑ ο Χαράλαμπος Κόκκινος

admin
07/04/2015 12:06
 
 
 

Την  πρόταση του για συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τον ΦΠΑ, επανέλαβε σήμερα ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά παραμένει υπό συζήτηση, όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή. «Είχα επισημάνει τις καλές προθέσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θυμίζω ότι πρέπει να εισακούονται από την κυβέρνηση. Δυστυχώς δικαιώθηκα» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκινος, επισημαίνοντας ότι το περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου πρέπει να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, σε πνεύμα πολιτικού πολιτισμού και με στόχο τη διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Γι’ αυτό, επανέλαβε την πρόταση του για συμβολικό κλείσιμο τις δύο πρώτες εργάσιμες ώρες των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των ΟΤΑ.

 

«Επικίνδυνο φαινόμενο για τα νησιά η λαθρομετανάστευση»

Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε, επίσης, και στη ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως λόγω της εμπόλεμης κατάστασης σε χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Κόκκινο, η λαθρομετανάστευση «εξελίσσεται σε επικίνδυνο φαινόμενο για τις νησιωτικές κοινωνίες και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το συγκεκριμένο θέμα».  

«Οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδράμει και να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να παταχθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο και να περιφρουρηθούν τα νησιά του Αιγαίου, που αποτελούν τα σύνορα της Ε.Ε με την Ασία» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, ο οποίος θα προτείνει στον κ. Χατζημάρκο και το περιφερειακό συμβούλιο να υπάρξει επαφή με τον Έλληνα Επίτροπο της Ε.Ε. για την Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο, ώστε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη του σε αυτό το φλέγον ζήτημα.

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*