Χ. Κόκκινος για το ΦΠΑ: «Λογική του “διαίρει και βασίλευε”

admin
01/04/2015 06:34
 
 
 

Για τη μεθόδευση αύξησης των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ σε Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο και Σαντορίνη που – σύμφωνα με διαρροές – προωθείται από την κυβέρνηση μίλησε ο κ. Κόκκινος στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου έκανε λόγο για λογική του «διαίρει και βασίλευε», τη στιγμή που θα έπρεπε να εφαρμοστούν περισσότερες νησιωτικές πολιτικές σε μια περιοχή με μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ της Ελλάδας.

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέληξε, λέγοντας: «Οφείλουμε με πολιτικό πολιτισμό να στείλουμε μήνυμα ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσουμε τον εμπαιγμό, την υποβάθμιση της νοημοσύνης μας και της ποιότητας της ζωής μας».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κόκκινου:

«Πρώτη φορά τα νησιά μας βρίσκονται μπροστά σε “ανοιχτές απειλές” – και μάλιστα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου – για αύξηση των ειδικών συντελεστών του ΦΠΑ.

Η λογική της κυβέρνησης να διαχωρίσει  τα νησιά σε “κοσμοπολιτικά” και μη, είναι λογική του “Διαίρει και Βασίλευε” σε μια εποχή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία υποφέρει από ύφεση και ανεργία. Δεν μπορούμε να χωρίσουμε την κοινωνία σε πολίτες Α’ και Β’ κατηγορίας.

Αντί να στηρίξουν την περιοχή μας με νησιωτικές πολιτικές έρχονται να αφαιρέσουν και το τελευταίο αναπτυξιακό μέτρο που είναι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, όταν ξέρουν οι πάντες ότι εκτός από το να “φυλάμε Θερμοπύλες” στα νησιά μας, έχουμε μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ της πατρίδας.

Η κατάσταση δικαιώνει τη φράση του θυμόσοφου λαού: “Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι”. Ειδικά όταν σε “βαφτίζουν” πλούσιο χωρίς να είσαι, καθώς  και “φοροφυγά”. Γιατί έτσι δυστυχώς θεωρούνται οι κάτοικοι των νησιών μας από τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Νομίζω ότι κατανοούμε όλοι πως οι κινήσεις μας πρέπει να είναι προσεκτικές, χωρίς να δυσφημούμε  τον τόπο μας και πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον της χώρας.

Συμφωνώ με τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής και την συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου και την αυριανή (σ.σ. σημερινή) κοινή σύσκεψη και κινητοποίηση που θα γίνει στην Αθήνα.  

Οφείλουμε με πολιτικό πολιτισμό να στείλουμε μήνυμα ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσουμε τον εμπαιγμό, την υποβάθμιση της νοημοσύνης μας και της ποιότητας της ζωής μας».

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*