Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού ο Μιχάλης Κόκκινος

admin
27/03/2015 12:44
 
 
 

Καθήκοντα επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού ανέλαβε ο Μιχάλης Κόκκινος.

Ο κ. Μ. Κόκκινος ανακοίνωσε χθες στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του περιφερειακού συμβούλου και του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. Τον κ. Κόκκινο συνόδευαν οι συνεργάτες του κ.κ. Νίκος Τριπολίτης και Σταύρος Χατζηαλεξίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόκκινος είχε θέσει υποψηφιότητα ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου με την παράταξη του Μπενέτου Σπύρου «Νησιωτική Ανατροπή».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ανάγκη της εκ νέου ενεργοποίησης της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και ο καταλυτικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην αξιοποίηση ενός μεγάλου και ιδιαίτερα δυναμικού μέρους του Ελληνισμού που ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα προώθησης θεμάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης.

 

Συνεργασία Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Περιφέρειας Ν. Αιγαίου:

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Η αποχώρηση του Μιχάλη Κόκκινου από το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι ευχάριστη. Από εκεί και πέρα, μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική θέση, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα υπηρετήσει ένας άνθρωπος δικός μας. Είναι πολλά αυτά που τα νησιά μας μπορούν να κερδίσουν – και έπρεπε να είχαν κερδίσει – από την λειτουργία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Ξεκινά μια καινούργια εποχή, μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, για να λειτουργήσει η Γενική Γραμματεία με έναν τρόπο που θα είναι παραγωγικός και θα στηρίξει και τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά και την χώρα στο εξωτερικό. Σαν Νότιο Αιγαίο έχουμε μια πολύ πλούσια ατζέντα θεμάτων που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Είμαι σίγουρος ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας, ο κ. Κόκκινος, θα κάνει την δουλειά του με ευθύνη και με αίσθηση ότι από την νέα του θέση εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και τα θέματα των νησιών μας θα έχουν την προτεραιότητα που πρέπει. Από πλευράς μας, θα στηρίξουμε το έργο του όπου χρειαστεί.

Συμφωνήσαμε να έχουμε μια στενή συνεργασία και σύντομα θα καθορίσουμε συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθούμε από κοινού. Του εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Όλοι έχουμε  ανάγκη να κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια για την χώρα και η περιοχή η οποία μπορεί να υπηρετήσει τον όρο εξωστρέφεια με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα, είναι το Νότιο Αιγαίο».

 

«Παραμένω στο πλευρό της Περιφέρειας»

Ο νέος Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Κόκκινος δήλωσε: «Παραμένω στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την νέα μου θέση, με τον απόδημο Ελληνισμό, στο νέο όραμα που έχουμε θέσει με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και βέβαια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μια Γενική Γραμματεία που θέλει να γίνει εξωστρεφής, να πλησιάσει τον απόδημο Έλληνα, να ζητήσει την συνδρομή του στη στήριξη της χώρας και στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων.

Τα Δωδεκάνησα, το Νότιο Αιγαίο θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μου σκέψη και σε κάθε πολιτική που θα εφαρμόσω από την νέα μου θέση. Θα είμαι στο πλευρό του περιφερειάρχη, θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία, με στόχο να πάμε τα νησιά μας όσο πιο μπροστά μπορούμε. Να ενισχύσουμε τα νησιά με μέσω του απόδημου Ελληνισμού αλλά και να στηρίξουμε τους απόδημους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται».

(φωτό Μ. Κόκκινου: dimokratiki.gr)

 

 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*