Γνωριμία του νέου Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντη Ν. Αιγαίου με τους δημοσιογράφους της Σύρου

georgios georgakakos taxiarxos
admin
07/02/2018 2:02
  •  
  •  
  •  

Με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που εργάζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Σύρου και των Κυκλάδων συναντήθηκε σήμερα ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γεωργακάκος.

Η συνάντηση γνωριμίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Γεωργακάκου, μετά και από τις πρόσφατες κρίσεις – τοποθετήσεις ανώτατων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Προϊστάμενος Γρ. Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, Αστυνόμος Α’ Πέτρος Βασιλάκης.
Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής συνομίλησε για περισσότερο από μία ώρα με τους δημοσιογράφους, στους οποίους ανέφερε διάφορα περιστατικά που αντιμετώπισε στις διάφορες θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε, ενώ επισήμανε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση τους για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

georgios georgakakos taxiarxos gnorimia

Βιογραφικό σημείωμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχου Γεώργιου Π. Γεωργακάκου

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα.
Κατατάχτηκε στο Σώμα της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής ως Υπαξιωματικός (Σχολή Ενωμοταρχών) το 1984 και μετά την έξοδό του από τη Σχολή Ενωμοταρχών υπηρέτησε σε υπηρεσίες των Αθηνών.
Εισήλθε στη Σχολή Αξιωματικών και φοίτησε σε αυτή τη χρονική περίοδο 1990 – 1993.
Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Αξιωματικών υπηρέτησε έως το 1995 σε διάφορες υπηρεσίες της Β/Α Αττικής και στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Καλαμακίου, απ’ όπου το καλοκαίρι του 1995 μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ρόδου.
*Τον Μάιο 1996 μετατέθηκε στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου όπου και υπηρέτησε αρχικά ως προϊστάμενος του γραφείου αλλοδαπών και στη συνέχεια στη Δημόσια Ασφάλεια ως το Σεπτέμβριο 1998.
*Από το 1998 ως Σεπτέμβριο 2001 μετατέθηκε στην Αθήνα και υπηρέτησε στην Υποδ/νση Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
*Από τον Οκτώβριο 2001 ως και το Αύγουστο 2006 στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου.
*Από τον Αύγουστο 2006 ως τον Σεπτέμβριο του 2012 υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού Ρόδου.
*Από τον Οκτώβριο 2012 ως τον Απρίλιο 2014 ως Διοικητής στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου.
*Από τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφαλείας Νοτίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο.
*Από τον Αύγουστο 2014 ως το Μάρτιο του 2015 υπηρέτησε στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου
*Από τον Μάρτιο 2015 ως τον Φεβρουάριο 2017 μετατέθηκε και τοποθετήθηκε στη Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου ως Διευθυντής.
*Τον Φεβρουάριο 2017 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε ως Διευθυντής στην Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου με έδρα τη Ρόδο μέχρι και τον Ιανουάριο 2018 και
*Από τον Ιανουάριο 2018 τοποθετήθηκε ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής με έδρα τη Σύρο.
Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών και γνωρίζει την Αγγλική Γλώσσα.
Στην πορεία της σταδιοδρομίας του μετεκπαιδεύτηκε σε διάφορα επαγγελματικά θέματα.
Για την υπηρεσιακή του απόδοση του έχουν απονεμηθεί ηθικές αμοιβές και μετάλλια αστυνομικής αξίας.
Είναι έγγαμος με εκπαιδευτικό και πατέρας δύο παιδιών.

(Visited 48 times, 1 visits today)