Στην εξειδικευμένη έκθεση θαλάσσιων σπορ και σκαφών “Boot 2018” η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

boot 2018
admin
31/01/2018 1:40
  •  
  •  
  •  

Οι μοναδικές επιλογές που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στον τομέα των καταδύσεων και των θαλάσσιων σπορ αναδείχθηκαν μέσω της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην εξειδικευμένη έκθεση “Boot Düsseldorf 2018”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Όντας η μεγαλύτερη και καλύτερη θεματική έκθεση θαλάσσιων σπορ και σκαφών, στη φετινή “Boot Düsseldorf” συμμετείχαν περισσότεροι από 1.900 εκθέτες από 68 χώρες, με 20 διαφορετικούς θεματικούς κόσμους, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για την ποικιλία των θαλάσσιων σπορ. Μάλιστα, μόνο το πρώτο διήμερο, οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 60.000!
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετείχε στην “Boot Düsseldorf 2018”, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που υλοποιεί για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει κάθε νησί. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στον καταδυτικό τομέα, συμμετείχαν 9 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος, Αμοργός, Κέα, Σύρος, Τήνος) που εκπροσωπήθηκαν από στελέχη των δήμων, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας.
«O καταδυτικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού. Η έκθεση “Boot Düsseldorf” ήταν το κατάλληλο μέρος για να προβάλλουμε τις μοναδικές επιλογές που υπάρχουν στον τόπο μας στο τομέα του καταδυτικού τουρισμού, αλλά και τη μεγάλη γκάμα των θαλασσίων σπορ και δραστηριοτήτων που μπορεί να βρει κανείς στο Νότιο Αιγαίο, ώστε να προσελκύσουμε ένα κοινό με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα» δήλωσε από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

(Visited 8 times, 1 visits today)