«Οδεύει» προς ψηφιακή διαχείριση η «χαρτούρα» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

aireti perifereia ktirio syros
admin
25/01/2018 10:17
  •  
  •  
  •  

Η δυνατότητα ψηφιοποίησης και διαχείρισης του περιεχομένου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις οποίες παρατηρείται μεγάλος όγκος αρχείου σε μορφή φυσικού φακέλου (π.χ. Δ/νσεις Τεχνικών Έργων, Μεταφορών και Οικονομικών Υπηρεσιών), αλλά και του αρχείου του Νομαρχιακού και Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με τους συμβούλους του Ομίλου Onex Ανδρέα Παπαδόπουλο και Λάμπρο Φώτο.

Στη συνάντηση – στην οποία συμμετείχαν επίσης, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Εύη Αριστείδου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυκλάδων Οδυσσέας Ευθυμίου – έγινε αναφορά και στη δυνατότητα παροχής συστημάτων ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κάτι που αποτελεί υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

leontaritis onex

«Έξυπνη πόλη»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση του προγράμματος «έξυπνη πόλη”, που προσφέρει αρκετές λύσεις και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Φώτος αναφέρθηκαν σε μια σειρά θεμάτων, στα οποία στοχεύει το εν λόγω πρόγραμμα, όπως στην ενημέρωση για την κίνηση σε επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους και στον κεντρικό φωτισμό αυτών, στα μαγνητικά πεδία και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και στην παρακολούθηση της στατικότητας των ιστορικών μνημείων και κτιρίων.

«Ουδέποτε ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διακυβέρνηση»
Οι σύμβουλοι της Onex είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το πολύ ικανοποιητικό σημείο «διασύνδεσης», στο οποίο βρίσκεται η Περιφέρεια, ενώ από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε ότι βασικός στόχος παραμένει «η εύρυθμη λειτουργία των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και διαφάνεια στις συναλλαγές».
«Η γενική διαπίστωση ότι, παρότι έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και αυτή ουδέποτε έχει ολοκληρωθεί, μας προκαλεί θλίψη, και συγχρόνως αιτιολογεί πολλά από τα δεινά της Δημόσιας Διοίκησης, την οποία προσπαθούμε καθημερινά και με κάθε τρόπο να εκσυγχρονίσουμε» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.

(Visited 9 times, 1 visits today)