Σε κλίμα συναίνεσης οι εργασίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

epitropi periballontos perifereia synedriasi syros
admin
21/12/2017 11:59
 
 
 

Εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών τουριστικών επενδύσεων και διαφόρων παραγωγικών μονάδων στα περισσότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου περιλάμβανε η συνεδρίαση της Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο και με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το 2017.

Επισημαίνεται ότι αντικείμενο της Επιτροπής είναι, κατά κύριο λόγο, η έγκριση ή η απόρριψη των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ιδιωτικών ή δημοτικών έργων μεγάλης ή μεσαίας κλίμακας.
Υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη και με εισηγητές των θεμάτων τη διευθύντρια Περιβάλλοντος Κυκλάδων κα Γιαννακοπούλου και τον διευθυντή Περιβάλλοντος Δωδεκανήσου κ. Βενέρης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν ομόφωνα 14 περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ αρνητική ήταν η θέση της Επιτροπής στην ΜΠΕ του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) και συνοδών έργων σε νησιά των Κυκλάδων» και συγκεκριμένα στην Πάρο, τη Νάξο, την Τήνο και την Άνδρο.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Φλεβάρης ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής (και ιδιαίτερα τους συναδέλφους του της μειοψηφίας) που με την παρουσία τους, την εποικοδομητική τους στάση και τη συναινετική προσέγγιση των θεμάτων, συνετέλεσαν στο να είναι ομόφωνο το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων που ελήφθησαν.
Επίσης, στο πρόσωπο των διευθυντών, ο κ. Φλεβάρης ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας που, παρά τα προβλήματα, τις δυσκολίες νησιωτικότητας, της υποστελέχωσης και της φύσης της Υπηρεσίας ως ελεγκτικού μηχανισμού, προσπαθούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις αυξημένες τους υποχρεώσεις.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε με τις ευχές του κ. Φλεβάρη και όλων των μελών στους κατοίκους των νησιών για Καλά Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό νέο έτος με υγεία, δύναμη και αντοχές.
Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος συμμετέχουν οι κ.κ. Βιτάλης Παναγιώτης, Διακογεωργίου Κάλλιστος, Καραμαρίτης Νικόλαος, Λοτσάρης Δημήτριος, Τσοπανάκης Δημήτριος, Μακρυωνίτης Γεώργιος, Σβύνου Ειρήνη και Σπύρου Μπενέτος (ως τακτικά μέλη) και οι κ.κ. Γιασιράνη Χαρίκλεια, Μπαριανάκης Μιχαήλ, Μπρίγγος Στυλιανός, Νικολής Νικόλαος, Πάπιτση Χρηστιάννα, Φρούντζας Σταύρος, Φτακλάκη Παρασκευή – Ελευθερία και Χανιώτη Μαρουσούλα (ως αναπληρωματικά).

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*