Κόκκινος για κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ: «Άλλο ένα χτύπημα για τους κατοίκους του Αιγαίου»

fpa
admin
21/12/2017 15:52
 
 
 

Αύξηση της ακρίβειας, επιβάρυνση των νοικοκυριών και «φρένο» στην αναπτυξιακή πορεία των νησιών είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο, ο οποίος σε ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα για τους κατοίκους του Αιγαίου,

Για τη συγκεκριμένη κατάσταση, ο αντιπεριφερειάρχης δεν επιρρίπτει την ευθύνη μόνο στους κυβερνώντες, αλλά και όσους τοπικούς παράγοντες επέλεξαν να παίξουν τον ρόλο του θεατή ή του χειροκροτητή της κυβέρνησης και αγνόησαν όσους ζητούσαν δημοκρατικές κινητοποιήσεις, ως τελευταία ελπίδα αποτροπής της εφαρμογής του αντινησιωτικού αυτού μέτρου.
«Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση. Το αίτημα και ο αγώνας για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας θα μείνει ζωντανός, όσο κι αν θέλουν κάποιοι/ες να το ξεχάσουν» καταλήγει η ανακοίνωση, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:
Η κυβερνητική απόφαση που σταματά το ευεργετικό καθεστώς και το αναπτυξιακό μέτρο των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας και το εξομοιώνει με την υπόλοιπη (ηπειρωτική) χώρα – με εξαίρεση τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω μέχρι 30.6.2018 – αποτελεί άλλο ένα χτύπημα για τους κατοίκους του Αιγαίου.
Κυβέρνηση και δανειστές, πιστοί στους αριθμούς και αδιαφορώντας για τις ανάγκες των ανθρώπων της νησιωτικής μας Ελλάδας, προχώρησαν με αναλγησία – θα εφαρμοστεί στον προϋπολογισμό του 2018 – στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στην περιοχή μας, παρά το γεγονός ότι η παράτυπη μετανάστευση παραμένει, δηλαδή ισχύει ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν την περσινή παράταση του μέτρου που τώρα κατάργησαν και θα ισχύει από το 2018.
Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, αλλά ούτε και να εκφράσει με βεβαιότητα την αισιοδοξία του ότι θα σταματήσει το μεταναστευτικό πρόβλημα. Την ίδια ώρα που κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αδυνατούν να δεχθούν μετανάστες, τα νησιά του Αιγαίου τείνουν να γίνουν αποθήκες ψυχών και οι περιβόητοι χώροι υποδοχής hot spot, χώροι ντροπής.
Οι Αιγαιοπελαγίτες μας αξίζουν καλύτερη τύχη και ζητούν εφαρμογές νησιωτικών πολιτικών που θα οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη. Αυτό δεν πραγματοποιείται και οι προσδοκίες τους δεν ικανοποιούνται.
Η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στην περιοχή μας σημαίνει αύξηση της ακρίβειας, επιβάρυνση των νοικοκυριών και αντιαναπτυξιακή ενέργεια.
Δυστυχώς η ευθύνη δε βαρύνει μόνο τους κυβερνώντες. Ευθύνη έχουν και όσοι/ες επέλεξαν να έχουν ρόλο θεατή ή χειροκροτητή της Κυβέρνησης, που αγνόησαν εσκεμμένα αγωνιώδεις φωνές και προτάσεις που ζητούσαν δημοκρατικές κινητοποιήσεις, που αποτελούσαν τελευταία ελπίδα αποτροπής της εφαρμογής από 1.1.2018 του νέου αντιλαϊκού μέτρου.
Την ώρα που νησιά του βορείου Αιγαίου κινητοποιούνταν, στην περιοχή μας το νότιο Αιγαίο κάποιοι/ες έκαναν «επαναστάσεις» στην πολυθρόνα και στον καναπέ τους… Σήμερα δεχόμαστε τις συνέπειες της αδράνειάς τους!
Ως γνήσια «τσιράκια» της παρακμής και συνοδοιπόροι της οπισθοδρόμησης, αφενός σιώπησαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ή φαρισαϊκά έκαναν ανέξοδες δηλώσεις και σήμερα έρχονται με τις ανακοινώσεις τους και με τις αναρτήσεις τους να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα.
Καμιά παραίτηση, καμιά κινητοποίηση (παρά τις προτάσεις που κατατέθηκαν κατά καιρούς).
Οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση. Το αίτημα και ο αγώνας για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας θα μείνει ζωντανός, όσο κι αν θέλουν κάποιοι/ες να το ξεχάσουν.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*