Γ. Χατζημάρκος: Ανήσυχος για το νέο ΕΣΠΑ

admin
18/03/2015 14:42
 
 
 

Από τη διαπραγμάτευση της χώρας με τους δανειστές της και τη θετική (ή όχι) έκβαση της, εξαρτάται η έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για τον λόγο αυτό, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι – παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά – όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση με τους δανειστές, οι ανησυχίες είναι έντονες αφού και το ΕΣΠΑ εντάσσεται στο γενικότερο ζήτημα χρηματοδότησης της χώρας.

«Από την έκβαση των συζητήσεων θα εξαρτηθεί αν η χώρα θα έχει ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος τόνισε, πάντως, ότι το τρέχον ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (που λήγει στο τέλος του έτους), θα ολοκληρωθεί κανονικά.

 

Τρεις διαφορετικές «δεξαμενές» για την «άντληση» προσωπικού

Από τρεις διαφορετικές «δεξαμενές» θα «αντλήσει» προσωπικό η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ευελπιστώντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις, ο περιφερειάρχης εξήγησε ότι η 1η «δεξαμενή» είναι οι 5μηνες συμβάσεις μέσω ΟΕΑΔ, για 200 συνολικά άτομα. Το πρόγραμμα «πάγωσε» λόγω εκλογών, αλλά υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την νέα ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου ότι θα ξεκινήσει σύντομα.

Η 2η «δεξαμενή» είναι οι 10 οκτάμηνες συμβάσεις (από τις 50 που είχαν ζητηθεί) που ενέκρινε το ΑΣΕΠ για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Αφορούν κυρίως κτηνιάτρους, γεωπόνους και επόπτες υγείας. Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε απόφαση να ζητήσει την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού. Η πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στον υπουργό Εσωτερικών – με την στήριξη και όλων των βουλευτών της Περιφέρειας – και αναμένεται η απάντησή του.

Τέλος, η 3η «δεξαμενή» είναι η επαναπρόσληψη εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Η Περιφέρεια έχει στείλει λίστες ικανού αριθμού υπαλλήλων ανά περιφερειακή ενότητα και ειδικότητα, στον υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της κυβερνητικής απόφασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την ελπίδα, μέσω όλων των παραπάνω τρόπων, η Περιφέρεια να ενισχύσει τελικά τον αριθμό των υπαλλήλων της. 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*