Χ. Κόκκινος: «Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας»

 
 
 

Μεσίστια θα κυματίσει η ελληνική σημαία στις 7 Μαρτίου στην Κάσο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πλημμελή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Την απόφαση αυτή πήρε σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, επιλέγοντας την ημέρα της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, προκειμένου να στείλει μήνυμα αγωνίας στην Πολιτεία.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος υποστήριξε ότι ούτε το υπουργείο Ναυτιλίας, ούτε οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν συγκινηθεί ακόμα από τις φωνές αγωνίας των κατοίκων της Κάσου, την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου αλλά και την απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάσου.

«Η άρση της απομόνωσης του νησιού πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Το συγκοινωνιακό καθεστώς που ισχύει, μας γυρνάει δεκαετίες πίσω: Ακριβό εισιτήριο, ατελείωτες ώρες ταξιδίου για να φτάσεις στον Πειραιά και βέβαια ελλιπέστατη σύνδεση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος και προσθέτει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες και να ενεργήσει, δίνοντας λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινοι, οι κάτοικοι της Κάσου, όπως και οι υπόλοιποι νησιώτες δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας, αλλά δικαιούνται κι εκείνοι να έχουν πρόσβαση στο αγαθό των συγκοινωνιών και των μεταφορών. «Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι κυβερνώντες και ας μην απογοητεύσουν για ακόμα μια φορά τους νησιώτες» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*