Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας – Θα ζητηθεί η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού

admin
02/03/2015 13:20
 
 
 

Η πλέον υποστελεχωμένη περιφέρεια της χώρας ήταν και εξακολουθεί να παραμένει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί μετά από τις αποχωρήσεις έμπειρων στελεχών, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, με το προσωπικό να ανέρχεται πλέον σε 450 υπαλλήλους και την Περιφέρεια να μην μπορεί να λειτουργήσει με επάρκεια και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Σημειώνεται ότι η απόφαση κατάρτισης νέου Οργανισμού της Περιφέρειας βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, στον οποίο οι καταγεγραμμένες ανάγκες σε προσωπικό αφορούν συνολικά σε 797 υπαλλήλους!

Η νησιωτική ιδιομορφία, το υψηλό κόστος διαβίωσης, οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας και η έλλειψη κινήτρων δρουν αποτρεπτικά για την προσέλκυση προσωπικού, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκρίνεται στα αυξημένα καθήκοντά του. Επιπλέον, το πρόβλημα μετακίνησης των υπαλλήλων από νησί σε νησί για εκτέλεση υπηρεσίας γίνεται οξύτατο, δεδομένης της προβληματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, η οποία κάποιες φορές μπορεί να γίνει μόνο μέσω Πειραιά.

Από τα παραπάνω, προκύπτει η άμεση και επιτακτική ανάγκη κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών για τη λειτουργία των υπηρεσιών. Όπως διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, κατά την έκδοση της απόφασης κατανομής του προσωπικού που θα προσληφθεί το 2015, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο η προβληματικότητα της περιοχής (48 νησιά), όσο και η υποστελέχωση και να δοθεί κατ’ εξαίρεση η δυνατότητα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού των παρακάτω αναγραφόμενων ειδικοτήτων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ώστε οι κάτοικοι του Ν. Αιγαίου να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες με εκείνους της χερσαίας Ελλάδας. «Προσπαθήσαμε να στοχεύσουμε στις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και καταθέτουμε μια ρεαλιστική πρόταση» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε να ζητήσει την πρόσληψη 65 υπαλλήλων των ειδικοτήτων ΠΕ Κτηνιάτρων, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Μηχανολόγων, ΠΕ Οικονομικών, ΠΕ Διοικητικών. Η κατανομή των θέσεων θα γίνει υπηρεσιακά.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*