Αποφασισμένο να λύσει το πρόβλημα υδροδότησης των μικρών νησιών το υπουργείο Ναυτιλίας

admin
27/02/2015 13:53
 
 
 

Αποφασισμένο να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα υδροδότησης των μικρών και άνυδρων νησιών του Αιγαίου εμφανίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο ειδική σύσκεψη, με αντικείμενο τη μετάβαση από το μοντέλο μεταφοράς νερού στα νησιά, στην παραγωγή των ποσοτήτων νερού που απαιτούνται σε κάθε νησί.

Στη σύσκεψη (την οποία ζήτησε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας) συμμετείχαν ο κ. Δρίτσας, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ζωίδης και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στόχος του υπουργείου είναι η κάλυψη με μονάδες αφαλάτωσης όλων των μικρών και άνυδρων νησιών που δεν διαθέτουν ανάλογη υποδομή. Επίσης, η αναζήτηση του μοντέλου διαχείρισης των αφαλατώσεων, αφού πολλοί νησιωτικοί δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο κόστος συντήρησης και ηλεκτροδότησης των μονάδων αφαλάτωσης. Για τον λόγο αυτό, η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πρότεινε την ανάθεση συντήρησης των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να συνδράμει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της, σε όλες τις διαδικασίες εκπόνησης τεχνικών μελετών για την κάλυψη των αναγκών των άνυδρων νησιών.

 

Αρωγός η Περιφέρεια

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υδροδότησης των νησιών, με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί και αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Επίσης, δήλωσε την αρωγή της Περιφέρειας σε πολιτικό, οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας στη στήριξη του αιτήματος προς την ΔΕΗ, να σταματήσει τη χρέωση λειτουργίας των αφαλατώσεων με οικιακό τιμολόγιο.

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*