Περιφερειακό Συμβούλιο: Συνεδριάζει στη Σύρο

admin
25/02/2015 06:29
 
 
 

Δεκαοκτώ θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στις 2 Μαρτίου στη Σύρο.

Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνεται η λήψη απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών γιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η (κατ’ εξαίρεση) πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Περιφέρεια, η διενέργεια πρώτης ψηφοφορίας για την Επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, η μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2015-2016, καθώς και η έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Άνδρου με τίτλο «Επείγουσες εργασίες εκχιονισμού επαρχιακού & αγροτικού οδικού δικτύου νήσου Άνδρου, μηνός Ιανουαρίου 2015».

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης (η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:30) έχει ως εξής:

 

ΘΕΜΑ 1ο Λήψη απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών γιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του ν. 4213/13

Εισηγητής: κ. Καραμαρίτης Νικόλαος

 

ΘΕΜΑ 2ο Κατ’ εξαίρεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης

 

ΘΕΜΑ 3ο Διενέργεια πρώτης ψηφοφορίας για την Επιλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης σύμφωνα με το άρθρο 179 Ν.3852/2010 όπως ισχύει.

 

ΘΕΜΑ 4ο 2η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2015

Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Α. Λούβαρης

 

ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2014 και Οικονομικού Προϋπολογισμού έτους 2015 της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ».

Εισηγητής: κ. Καραμαρίτης Νικόλαος

 

ΘΕΜΑ 6ο Μεταφορά μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων για το σχολικό έτος 2015-2016

Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης

 

ΘΕΜΑ 7ο Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΝΑ και του ΥΠ. Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Προστασία, Διαμόρφωση και Ανάδειξη Ανασκαφής στο χώρο των Χερσαίων Εγκαταστάσεων του νέου Λιμανιού Σχοινούσας».

Εισηγητής: Προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Α. Λούβαρης

 

ΘΕΜΑ 8ο Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΝΑ και του Δήμου Άνδρου με τίτλο: «Επείγουσες εργασίες εκχιονισμού επαρχιακού & αγροτικού οδικού δικτύου νήσου Άνδρου, μηνός Ιανουαρίου 2015» προϋπολογισμού 50.000 € (συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α.).

Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης

 

ΘΕΜΑ 9ο  Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο «Εργασίες συντήρησης & αναβάθμισης του κτιρίου του Συλλόγου Τρίτης Ηλικίας Κρεμαστής», προϋπολογισμού 76.560,00 €

Εισηγητής: Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΝΑ κ. Δ. Σκιαδάς

 

ΘΕΜΑ 10ο Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάτμου για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Πάτμου», προϋπολογισμού 92.000,00 €

Εισηγητής: Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΝΑ κ. Δ. Σκιαδάς

 

ΘΕΜΑ 11ο Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για το έργο «Προμήθεια οργάνων γυμναστικής», προϋπολογισμού 100.000,00 €

Εισηγητής: Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΝΑ κ. Δ. Σκιαδάς

 

ΘΕΜΑ 12ο Λήψη απόφασης για τη λύση της Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου».

Εισηγητής: κ. Δημήτρης Χαματζόγλου

 

ΘΕΜΑ 13ο Γνωμοδότηση για τη ΜΠΕ Σχέδιο Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων (Σ.&.Α.) του ορυχείου κίσσηρης στη Νήσο Γυαλί Τ.Κ.ΜΑΝ&ΡΑΚΙΟΥ &.Ε. Νισύρου, Νομού Δωδεκανήσου.

Εισηγητής: κ. Π. Βενέρης

 

ΘΕΜΑ 14ο Φεστιβάλ φωτων στο νησί της Μυκόνου υπό την αιγίδα της Π.Ν.Α.

Εισηγητής: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μπρίγγος Στυλιανός

 

ΘΕΜΑ 15ο Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) Άνδρου.

Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης

 

ΘΕΜΑ 16ο Παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες (15-03-2015 έως 15-11-2015) σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων : α) 186 κεφ. &’, αρ. 10 του Ν. 3852/10, β) 19 εδάφ. 4 του Π.&. 130/10 και γ) άρθρο 12 του Ν. 3377/2055.

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κουνάκης

 

ΘΕΜΑ 17ο Επικύρωση πρακτικών 1ης/31-1-2015 συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

ΘΕΜΑ 18ο Λήψη απόφαση για ορισμό τόπου συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*