Νέο πρόεδρο εκλέγει το Περιφερειακό Συμβούλιο – Συνεδριάζει στη Σύρο τη Δευτέρα

thomas sotrillis
admin
31/01/2017 16:05
 
 
 

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου ο Θωμάς Σωτρίλλης, ο οποίος υπηρέτησε τη θέση αυτή για σχεδόν 2 ½ χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην Ερμούπολη, με μοναδικό θέμα την αποδοχή παραίτησης του σημερινού προέδρου του Σώματος και την εκλογή νέου, που κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχεται από τους συμβούλους της πλειοψηφίας που εκλέχθηκαν από τις Κυκλάδες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, «η αποδοχή παραίτησης του κ. Σωτρίλλη και η εκλογή νέου προέδρου υπαγορεύονται από την ανάγκη ισότιμης εκπροσώπησης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου στα θεσμικά αξιώματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Βάσει αυτής, κατά το ήμισυ της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθήκοντα Προέδρου ασκεί μέλος του Οργάνου από την Δωδεκάνησο και κατά το δεύτερο ήμισυ, μέλος του Οργάνου από τις Κυκλάδες».
Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή νέου προέδρου θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «Ερμής» στην Ερμούπολη στις 2 το μεσημέρι. Θα προηγηθεί στις 10:00 της ίδιας ημέρας, η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Σώματος για το έτος 2017, με τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*