Επαφές Ζαννετίδη σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

zannetidis koyrempes
admin
27/01/2017 23:11
 
 
 

Θέματα που αφορούν παραγωγούς και κτηνοτρόφους των νησιών προώθησε στις επαφές που είχε στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Ο κ. Ζαννετίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των αποζημιώσεων των πληγέντων καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από την ανομβρία των δύο τελευταίων ετών. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουρεμπές, ο φάκελος θα είναι πολύ σύντομα έτοιμος για να κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση των ποσών των αποζημιώσεων από κωδικούς των ΠΣΕΑ.
Ο αντιπεριφερειάρχης επρόκειτο να συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη για το πρόβλημα που έχει ανακύψει, όσον αφορά στην επιλεξιμότητα στις εκτάσεις βοσκοτόπων για 67 περιπτώσεις κτηνοτρόφων, σχετικά με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για τα έτη 2015 και 2016.
Η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω εκτάκτου κωλύματος του κ. Καπρέλη, οπότε ο κ. Ζαννετίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μπαχάρη, στον οποίο μετέφερε το αίτημα της Περιφέρειας για διευθέτηση του ζητήματος. Ειδικότερα, ο αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει από κοινού η Περιφέρεια και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Ρόδου, για την χορήγηση νέων δικαιωμάτων στους 67 κτηνοτρόφους, πρόταση που – καταρχήν – βρήκε σύμφωνο τον κ. Μπαχάρη. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύτηκε στον κ. Ζαννετίδη ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.
Πάντως, η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει στο επόμενο διάστημα, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρακολουθεί στενά το θέμα μέχρι την οριστική διευθέτησή του.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*