Φιλήμονας Ζαννετίδης: «Να ανεβάσουμε τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορούμε»

filimonas zannetidis 1
admin
26/01/2017 10:13
 
 
 

Χαρούμενος για την απονομή του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 στο Νότιο Αιγαίο, αλλά και αισιόδοξος ότι ο συγκεκριμένος τίτλος θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του τουριστικού, όσο και του πρωτογενούς τομέα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Ο κ. Ζαννετίδης παρέστη χθες στην μεγάλη, τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα και μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, εξέφρασε την άποψη ότι η σημασία αυτού του τίτλου είναι εξαιρετικά σημαντική για την εποχή της κρίσης που ζούμε, αλλά και για την περιοχή μας γενικότερα. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου δεν οφείλεται μόνο στη δουλειά των στελεχών της Περιφέρειας, αλλά και στην ουσιαστική συμβολή των 117 κοινωνικών εταίρων από όλα τα νησιά.
Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για «μεγάλη εξωστρέφεια αυτής της δράσης, με καλύτερα αποτελέσματα στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα» τον οποίο – όπως είπε – η περιφερειακή αρχή επιθυμεί να εξελίξει και να εκσυγχρονίσει, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να καταστήσει τα νησιά ως γαστρονομικό προορισμό στη συνείδηση των επισκεπτών.
«Να ανεβάσουμε τον πήχη όσο πιο ψηλά μπορούμε» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης, πλέκοντας το εγκώμιο των τοπικών προϊόντων που «είναι υψηλής διατροφικής αξίας, εύγεστα, παράγονται με εξαιρετικό τρόπο σε άριστες κλιματολογικές συνθήκες και σε μεγάλο ποσοστό παράγονται με μεθόδους που αγγίζουν τις βιολογικές».
Βέβαια, μετά τα φώτα της απονομής, αρχίζει η δουλειά, καθώς ακολουθούν (για τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον), οριζόντιες δράσεις που, σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας «θα κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία και θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος τομέων, που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την διατροφή και την γαστρονομία, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρωτογενής τομέας».

Επαφές και συναντήσεις στην Αθήνα
Ο κ. Ζαννετίδης θα παραμείνει στην Αθήνα, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και αύριο με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις. Επιπλέον, θα παραστεί στα εγκαίνια της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στην οποία η Περιφέρεια συμμετέχει με δικό της περίπτερο και 28 παραγωγούς από 16 νησιά. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*