Στη Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. ο Χ. Κόκκινος

admin
13/02/2015 13:19
 
 
 

Στη Σύνοδο Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών για τη νέα θητεία 2015-2020 που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Νέος πρόεδρος της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Markku Markkula, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο προεδρείο η Ελλάδα συμμετέχει με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστό και τον κ. Καλογερόπουλο, από τον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, πραγματοποιήθηκε η ανάδειξη προεδρείου σε 6 επιτροπές της Γενικής Συνέλευσης, στη σημαντικότερη εκ των οποίων εξελέγη αντιπρόεδρος ο κ. Σπύρου Σπυρίδωνας.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Κόκκινος επισήμανε: «H χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κρίσιμη στιγμή. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης και συνεργασίας και να συνδράμουμε όλοι μαζί στην επίλυση των προβλημάτων που κυρίως ταλανίζουν τις χώρες του Νότου, μεταξύ αυτών και τη χώρα μας, την Ελλάδα.

Επιπλέον να δημιουργήσουμε σταθερές αφετηρίες για ένα νέο ξεκίνημα που θα στηρίξει την αειφόρο ανάπτυξη και θα διασφαλίσει το ειρηνικό και ευοίωνο μέλλον.

Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης, της ανεργίας, της φτώχειας και του κινδύνου δημιουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυο και τριών αναπτυξιακών ταχυτήτων.

Οι οραματιστές και οι δημιουργοί του ευρωπαϊκού ιδεώδους θα ήθελαν να συνεχίσουμε αυτήν την ενωτική και δημιουργική πορεία». 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*