“Ergo Marathon Expo 2016”: Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου «φόρεσε» τα αθλητικά της!

ergo marathon pnai5
admin
10/11/2016 14:59
 
 
 

Εννέα αθλητικές διοργανώσεις έξι νησιων των Κυκλάδων (οι οποίες σχετίζονται με δρομικά αθλήματα) συμμετέχουν και προβάλλονται στο περίπτερο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην “Ergo Marathon Expo 2016” που διεξάγεται από τις 10 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Tae kwon Do του Παλαιού Φαλήρου.
Σε αυτήν την εξειδικευμένη έκθεση, που προσελκύει ετησίως περίπου 65.000 επισκέπτες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο, όπου προβάλλονται οι παρακάτω διοργανώσεις:
*Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου
*Kos City Run
*Serifos Sunset Race
*Andros Trail Race
*Ομήριος Ημιμαραθώνιος Ίου
*Tinos Challenge
*Tinos Running Experience
*Syros Triathlon
*Syros Run
*Syros City Trail
*Αγώνας δρόμου Υγείας Αντιπάρου
Η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στη γενικότερη στόχευση για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά και την επέκταση της σεζόν με αφορμή τη διοργάνωση και διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών δρώμενων.

ergo marathon pnai1

ergo marathon pnai6
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, «ο αθλητισμός, ως δραστηριότητα, συνδέεται στενά με τον τουρισμό», καθώς «με αφορμή τη συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα, ενισχύονται τα ταξίδια, ενώ προβάλλεται παράλληλα και ο εκάστοτε προορισμός».
«Τα νησιά της περιοχής μας διαθέτουν αξιόλογους αγώνες. Αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις ενισχύουν την τουριστική εικόνα των προορισμών που τις φιλοξενούν και μπορούν να συμβάλλουν στην άμβλυνση της εποχικότητας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας διακρίνει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη, με στοχευμένες κινήσεις “παντρεύει” αυτούς τους δύο τομείς» δήλωσε σχετικά η κ. Παπαβασιλείου.

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*