«Κατεβάζει ρολά» στις 15 Νοεμβρίου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

perifereia aireti ktirio 1
admin
14/10/2016 10:18
 
 
 

Κλειστή θα μείνει η Περιφέρεια στις 15 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο κινητοποίησης που εξήγγειλε σήμερα από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο ο Γιώργος Χατζημάρκος για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της, με τους υπαλλήλους να έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους.

Η γνωστοποίηση αυτή έγινε μετά την τοποθέτηση του Γ.Γ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων Θανάση Δρόσου, ο οποίος έθεσε ενώπιον των περιφερειακών συμβούλων το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, προβλήματα που σχετίζονται κατά κύριο λόγο, με την τραγική υποστελέχωση (σ.σ. αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα 460 υπάλληλοι, όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός για μια στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών είναι 650 υπάλληλοι) και τον κατακερματισμό των υπηρεσιών λόγω του έντονου νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας. Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο λειτουργίας, έχει προστεθεί και η μεταφορά αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειών.
Παρουσία και εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ο κ. Δρόσος έκανε γνωστές τις θέσεις των υπαλλήλων και ζήτησε από τους περιφερειακούς συμβούλους να υιοθετήσουν το ψήφισμα που προτάθηκε από τον Σύλλογο.

drosos thanasis
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό των υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα τους.
Από την πλευρά τους, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου κα Χατζηγιάννη και κ. Σιγάλας τόνισαν ότι μόνο μέσω της σύγκρουσης θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Συλλόγου.

«Αδιανόητες οι συνθήκες εργασίας»
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι αδυνατούμε να υπηρετήσουμε σωστά τους πολίτες της περιφέρειας […] Είναι πλέον αδιανόητες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν εργαζόμενοι και πολιτικό προσωπικό, τη στιγμή που γίνονται προσλήψεις» υποστήριξε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος
αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, ξεκαθάρισε ότι «εμείς θέλουμε συνολική λύση στην περιφέρεια και θέλουμε και τους δήμους – ιδιαίτερα τους μικρούς – στελεχωμένους». Έκανε δε, γνωστό ότι δέσμευση όλων των αρμόδιων υπουργών είναι ότι μέσα στο 2016 θα γίνουν προσλήψεις.
Τέλος, ζήτησε από το περιφερειακό συμβούλιο να εκδώσει ένα ομόφωνο ψήφισμα ως ένα «δυνατό μήνυμα ενότητας» που θα αξιοποιηθεί ως «όπλο» στις διεκδικήσεις της Περιφέρειας.

Διαβάστε εδώ την εισήγηση του κ. Δρόσου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δείτε εδώ το σχέδιο ψηφίσματος που πρότεινε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*