Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Ο Καλλικράτης απαξίωσε τις δημόσιες υπηρεσίες»

perifereia 1
admin
13/10/2016 08:21
 
 
 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου προς τον πρόεδρο του Σώματος κ. Σωτρίλλη.

Η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ θεωρεί ότι το υπόμνημα των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου (το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί τον Ιούλιο) ενώ παρουσίαζε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, «έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για να έρθουν στο προσκήνιο πάγιες επιδιώξεις των αρχών της Τοπικής Διοίκησης» (βλ. το θέμα της έδρας της Περιφέρειας), εξυπηρετώντας «άλλες σκοπιμότητες και επιδιώξεις, άσχετες με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων στα νησιά».
Σύμφωνα με τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Χατζηγιάννη και Βαγγέλη Σιγάλα, που υπογράφουν το αίτημα, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη συζήτησης των προβλημάτων των εργαζομένων, οι οποίοι – όπως υποστηρίζουν – «έχουν έρθει σε απόγνωση», λόγω της απαξίωσης που έφερε ο Καλλικράτης στις δημόσιες υπηρεσίες μέσα από συγχωνεύσεις υπηρεσιών και υποβάθμιση άλλων.
Αναλυτικά, το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή το από 16/07/2016 υπόμνημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Π.Ε. Δωδεκανήσου (Σ.Υ.Π.Ν.Α.Π.Ε.Δ.) προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και την από 21/07/2016 ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας.
Επιπλέον λόγος συζήτησης του υπομνήματος αυτού είναι και ο αποπροσανατολισμός που ακολούθησε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που ήταν άσχετα με τις πραγματικές αιτίες που ώθησαν τους εργαζόμενους στο διάβημά τους.
Η επιλεκτική ανάδειξη μιας άποψης για το ζήτημα της πρωτεύουσας της Περιφέρειας και μόνο, απ’ όλα τα στελέχη της Διοίκησης της Περιφέρειας, που τοποθετήθηκαν δημόσια, αλλά και από το Δήμο Σύρου, ενώ για την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεν γίνεται νύξη, αποδεικνύει ότι το υπόμνημα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για να έρθουν στο προσκήνιο πάγιες επιδιώξεις των αρχών της Τοπικής Διοίκησης, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες και επιδιώξεις, άσχετες με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων στα νησιά.
Η απαξίωση που έφερε ο Καλλικράτης στις δημόσιες υπηρεσίες μέσα από συγχωνεύσεις υπηρεσιών και υποβάθμιση άλλων, προκειμένου οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να παίζουν επιτελικό ρόλο στην προώθηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους υπαλλήλους όλης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια και αφορούν στην υποστελέχωση, στις υποχρεωτικές εκτός έδρας μετακινήσεις τους, το κόστος των οποίων καλούνται να καλύψουν με εισόδημα που έχει υποστεί μείωση τα τελευταία χρόνια έως και 50{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}, καθώς και στο ζήτημα της μεταφοράς αστικής ευθύνης σε υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης του Π.Σ. και να ληφθεί σχετική απόφαση.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Χατζηγιάννη Μαρία
Σιγάλας Βαγγέλης

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*