Παροχή κινήτρων σε όσους επιλέξουν να εργαστούν σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές

naxos limani 2
admin
31/08/2016 19:00
 
 
 

 

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, το σχέδιο νόμου «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί εκτενής προδιαβούλευση (διάρκειας περίπου δύο μηνών) με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους. Στο παραπάνω σχέδιο νόμου στο άρθρο 59 αναφέρεται η παροχή κινλητρων σε εργαζομένους ΟΤΑ παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών και πιο συγκεκριμένα: 

Άρθρο 59 – Παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους Ο.Τ.Α. παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών

Στο άρθρο 19 του ν. 4354/2015 (Α΄176) προστίθεται (γ΄) εδάφιο, ως εξής:
«γ΄. Οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης παραγράφου, καθώς και οι νησιωτικοί Ο.Τ.Α. του άρθρου 204 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), δύνανται να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής για τους υπαλλήλους τους, όλους τους ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εφόσον ληφθεί απόφαση από το οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν βεβαίωσης της ύπαρξης των ανάλογων πόρων από την οικονομική υπηρεσία του Ο.Τ.Α. Τα ανωτέρω δεν ισχύουν για τους μονίμους κατοίκους των περιοχών αυτών».

Ικανοποίηση στο δήμο Μυκόνου

Την ικανοποίηση του εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, αφού όπως σημειώνει έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου, η πρόταση του δήμου Μυκόνου για επέκταση παροχής κινήτρων στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Στην αιτιολογική μας έκθεση, αναλύουμε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω της σημαντικής έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού σε όλους τους δημόσιους τομείς, σε αντιδιαστολή με τις ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες του κορυφαίου τουριστικού προορισμού και αναδεικνύουμε την ανάγκη ενίσχυσης του εισοδήματος.
Μας δίνεται, λοιπόν, η δυνατότητα να προσελκύσουμε μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να σταματήσουν οι περισσότερες υπηρεσίες να υπολειτουργούν, να αυξήσουμε τα έσοδα μας και να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, δηλώνει την ικανοποίηση του για την συμπερίληψη της πρότασης του στο σχέδιο νόμου.
Τέλος, ευελπιστούμε, ότι το σχέδιο νόμου θα πάρει και την έγκριση της Βουλής και θα γίνει νόμος του κράτους. Συνεχίζουμε δυναμικά”.

Δείτε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο: ΕΔΩ

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*