Τρία έργα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νέο ΕΣΠΑ

espa 2014 2020
admin
22/08/2016 20:56
 
 
 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εντάξεις έργων που υπάγονται στην επίβλεψη του, από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τα πρώτα έργα ξεκίνησαν από τα νησιά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου τρία έργα εντάχτηκαν στο νέο ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

Στις αρχές Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή ενέταξαν τρία έργα Πολιτισμού, με φορείς υλοποίησης τις Εφορείες Αρχαιοτήτων στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 3.100.000 € και αφορά:

· Στερέωση -αποκατάσταση του εμβληματικού ναού της Επισκοπής στη Σίκινο,

· Την μετατροπή του παλαιού Σχολείου στη Χώρα Κύθνου σε Μουσείο και

· Την ανάδειξη της αρχαίας ακρόπολης (Μόντε Σμιθ) της Ρόδου.

Όλα αυτά τα έργα στοχεύουν να αποδώσουν στο κοινό επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους με πολύπλευρο παιδευτικό-ερευνητικό-πολιτιστικό χαρακτήρα, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και θα δώσουν νέα πνοή και κίνητρο για την ενίσχυση του τουρισμού.

Πάντα με βάση τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, όλες οι Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ είναι έτοιμες να εντάξουν και άλλα έργα στις τρέχουσες και μελλοντικές προσκλήσεις τόσο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, όσο και των Τομεακών, όπως το ΕΠΑΝΕΚ (μνημεία UNESCO, αναβάθμιση προσφερόμενων υπηρεσιών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία κ.α).

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*