Επικαιροποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

perifereia aireti ktirio 1
admin
17/08/2016 14:15
 
 
 

Δύο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης και της Ομάδας Έργου, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με αντικείμενο την επικαιροποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο κατάρτισης του Επιχειρησιακού της Προγράμματος για την τρέχουσα Αυτοδιοικητική Περίοδο.

Στη Συνεδρίαση της Ομάδας Έργου συμμετείχαν υπηρεσιακά Στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου), ενώ σ’ αυτήν που ακολούθησε και αφορούσε στην Επιτροπή Παραλαβής και Παρακολούθησης συμμετείχαν αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Στις Συνεδριάσεις προσδιορίστηκε η Στρατηγική της Περιφέρειας που θα ακολουθηθεί την τρέχουσα Αυτοδιοικητική Περίοδο, διατυπώθηκε το «όραμα» της περιφερειακής ηγεσίας και κατατέθηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις των μελών, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη κατά την κατάρτιση του τελικού κειμένου του Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι το Στρατηγικό Σχέδιο αναμένεται να υποβληθεί προς συζήτηση και έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις των Οργάνων τους που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου στην Αστυπάλαια.

Μετά από την έγκριση και ψήφιση του Στρατηγικού Σχεδίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ξεκινήσει ανοικτή δημόσια διαβούλευση με ανάρτηση του κειμένου του Στρατηγικού Σχεδιασμού στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στα ΜΜΕ για ικανό χρονικό διάστημα, ενώ στη συνέχεια θα συνέλθει σε Συνεδρίαση προς συζήτηση-γνωμοδότηση η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης Νοτίου Αιγαίου.

Μετά το τέλος των εργασιών, ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Επεξεργαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, με δράσεις και προτάσεις σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς, τη διοικητική συγκρότηση, την οικονομική αυτοτέλεια με στόχο την προσαρμογή της Περιφέρειας στις σημερινές και αυριανές ανάγκες. Με κεντρικό άξονα την υιοθέτηση μιας βιώσιμης στρατηγικής ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, προσδοκούμε να καταστήσουμε το Νότιο Αιγαίο στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Είμαι βέβαιος ότι με τη συνέργεια όλων θα πετύχουμε το στόχο μας».

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*