Γιώργος Χατζημάρκος: «Δουλεύουμε μεθοδικά για την ολοκλήρωση των έργων»

xatzimarkos portraito
admin
02/08/2016 14:52
 
 
 

Τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο φιλοξένησε σήμερα η Πόπη Αλιμπέρτη στην εκπομπή της “AlibertiNews” στον Aegean Voice 107.5, θέτοντας του ερωτήσεις για ζητήματα που αφορούν στη Νάξο, αλλά και την περιφέρεια γενικότερα.

Με αφορμή τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για το φράγμα του Τσικαλαριού, καθώς και το γεγονός ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου ως φορέας υλοποίησης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Περιφέρεια «δεν θα άφηνε ποτέ ένα τόσο σημαντικό έργο να “κρεμάσει” ή να χαθεί».

«Η Νάξος δεν μπορεί να χάσει αυτό το έργο, το οποίο θα ολοκληρώσουμε και θα το παραδώσουμε στον λαό της» τόνισε ο περιφερειάρχης, παρόλο που παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά διοικητικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν (απαλλοτριώσεις, ΥΠ.ΠΟ κλπ.). Ωστόσο, όπως είπε, «δεν υπάρχει τίποτα άλυτο, αλλά θέλει υπομονή, επιμονή και ανθρώπους να δουλέψουν μεθοδικά, με σταθερά βήματα για να το ολοκληρώσουμε».

Την ίδια άποψη (δηλαδή το ότι θα γίνει μεθοδική δουλειά από πλευράς υπηρεσιών της Περιφέρειας) εξέφρασε και για τα υδατοδρόμια. Μάλιστα, ο κ. Χατζημάρκος σημείωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο και ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία, αξιοποίησε την εμπειρία της Περιφέρειας από την ενασχόληση της με τα υδατοδρόμια σε 26 νησιά, αλλάζοντας το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και εκλογικεύοντας κάποια ζητήματα που συχνά οδηγούσαν τις διαδικασίες σε αδιέξοδο.

«Δεν κάνουμε πουθενά, καμία έκπτωση» είπε μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, ώστε να ανακάμψει η οικονομία, να αναστραφεί η αρνητική της πορεία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 

Νάξος: Περιβάλλον – πολιτισμός

Εστιάζοντας στη Νάξο, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στο οδικό δίκτυο και τις συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «μεγάλο στοίχημα» την αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Νάξο, ένα θέμα που ταλανίζει το νησί εδώ και χρόνια.

Το 2017 θα είναι μια καθοριστική χρονιά για τα έργα περιβάλλοντος και πολιτισμού, εκτίμησε ο περιφερειάρχης, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι οι υπογραφές για την ένταξη του «εξαιρετικά ώριμου» έργου του Μουσείου της Νάξου θα «πέσουν» περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου και όχι τις προσεχείς ημέρες, όπως αναμενόταν, λόγω μια εσωτερικής ανακατανομής πόρων της Περιφέρειας σε επίπεδο κωδικών.

 

«Προσπάθεια εκμετάλλευσης από έναν αυτοδιοικητικό»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη για τον «ντόρο» που προκλήθηκε από τους υπαλλήλους της Π.Ε. Δωδεκανήσου σχετικά με την έδρα της Περιφέρειας, ο κ. Χατζημάρκος υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ένας συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός (χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά εννοώντας τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό) προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα και να συνδέσει το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας με την άποψη των συγκεκριμένων υπαλλήλων, «κάνοντας συνειρμούς περίεργους και λαϊκίστικους για να εξυπηρετήσει τη δική του, προσωπική ατζέντα».

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*