Χρονικός ορίζοντας δύο ετών από την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση δικτύου υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας

ydroplano 3
admin
01/08/2016 14:20
 
 
 

Τον στόχο, εντός των επόμενων δύο χρόνων, να έχει ολοκληρωθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας που θα καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας, έθεσε η κυβέρνηση, μετά και την απόφαση για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ετέθη στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μια ημέρα μετά από την Πάρο, όπου εγκαινίασε το νέο αεροδρόμιο του νησιού.

 

xatzimarkos giorgos grafeio

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για τα υδατοδρόμια

«Σήμερα βρισκόμαστε ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου που θέσαμε, για την ίδρυση και κατασκευή δικτύου 26 υδατοδρομίων στα νησιά μας» επισήμανε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος σε σχετική δήλωση του.

«Είμαι ευτυχής που το σχέδιο νόμου, το οποίο επεξεργάστηκαν τρία υπουργεία και εκλογικεύει την διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων στη χώρα μας, εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και σύντομα θα είναι νόμος του κράτους. Στην διαμόρφωσή του, υπήρξε κρίσιμος ο ρόλος της δικής μας μελετητικής ομάδας που επεξεργάστηκε με πολύ μεγάλη σαφήνεια και λεπτομέρεια τις προτάσεις που κατέθεσε για κάθε άρθρο του σχεδίου νόμου.

Σήμερα, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, αφού το σχέδιο νόμου μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου που θέσαμε για την ίδρυση και λειτουργία δικτύου 26 υδατοδρομίων στα νησιά μας. Έναν στόχο που υπηρετήσαμε από την πρώτη στιγμή της θητείας μας και που θα υλοποιήσουμε, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία που έχουμε συναντήσει στον δρόμο μας. Τα νησιά μας και η χώρα μας το έχουν ανάγκη» ανέφερε σχετικά ο περιφερειάρχης.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*