Χαράλαμπος Κόκκινος για τον τουρισμό του Ν. Αιγαίου: «Να μετατρέψουμε τη συγκυρία σε μόνιμο πλεονέκτημα»

kokkinos synentefksi typoy
admin
29/07/2016 14:08
 
 
 

Μια ευνοϊκή – για τον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου – συγκυρία αποτελούν τα γεγονότα στην Τουρκία, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος μας, υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η συγκυρία θα πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμο πλεονέκτημα και μέσω της οργανωμένης τουριστικής προβολής και της συνεργασίας των φορέων, θα πρέπει να στρέψουμε τον τουρισμό μας σε μια θετική πορεία. Επιπλέον, ζητούμενο είναι και η προσέλκυση επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης, καθώς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

«Επιβάλλεται να επαγρυπνούμε και να γινόμαστε καλύτεροι […] Να πάρουμε μέτρα γιατί δε μας ταιριάζει ο ρόλος του “ουραγού” τονίζεται σε ανακοίνωση του κ. Κόκκινου, η οποία έχει ως εξής:

«Η πρόσφατη ευνοϊκή για τον τουρισμό μας συγκυρία λόγω των γεγονότων στην Τουρκία με ακυρώσεις στη γείτονα χώρα – ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό και μεταφορά μέρους της επισκεψιμότητας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα νησιά μας, θα πρέπει να μας κάνει πιο «σοφούς» και πιο μεθοδικούς. Να μετατρέψουμε τη συγκυρία σε μόνιμο πλεονέκτημα. Να αναδείξουμε τα αστείρευτα πλεονεκτήματά μας και επενδύοντας στην καινοτομία, στην οργανωμένη και αποτελεσματική τουριστική προβολή και στη συνεργασία των φορέων, να δημιουργήσουμε κλίμα πολύχρονης θετικής πορείας στον τουρισμό μας.

Η αναζήτηση του ποιοτικού τουρισμού είναι επίσης αναγκαία. Είναι ο τουρισμός που αφήνει έσοδα και δείχνει ότι απουσιάζει φέτος από τα νησιά μας. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου απαιτούν πειστική τουριστική προβολή και όχι ανέξοδες – φλύαρες εξαγγελίες και ξεπερασμένες τουριστικές δράσεις. Στη μέση της τουριστικής περιόδου επιβάλλεται να επαγρυπνούμε και να γινόμαστε καλύτεροι όμως… η νέα τουριστική περίοδος του 2017 θέλει πολλή δουλειά και λίγα λόγια, απαιτεί σοβαρότητα και συνεργασία, και όχι διχαστικές ενέργειες και μοναχικούς δρόμους.

Ο τουριστικός χάρτης αλλάζει… Να πάρουμε μέτρα γιατί δε μας ταιριάζει ο ρόλος του “ουραγού”».

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*