«Ανυπόστατο ζήτημα η μεταφορά της έδρας» σύμφωνα με τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κυκλάδων

κατανομή εδρών στο περιφερειακό συμβούλιο
admin
22/07/2016 13:21
 
 
 

«Άτοπη, άκαιρη και διχαστική» χαρακτήρισαν οι περιφερειακοί υπάλληλοι των Κυκλάδων την ανάδειξη, από τους συναδέλφους τους στα Δωδεκάνησα, του αιτήματος για μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) εξέφρασε την ριζική αντίθεση του σε αυτό το «ανυπόστατο ζήτημα», το οποίο έχει ήδη λυθεί νομοθετικά, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η μεταφορά της έδρας «επιχειρείται να στηριχθεί σε ανυπόστατες αιτιάσεις και ψεύδη», την στιγμή που υπάρχουν σημαντικότερα προβλήματα προς επίλυση, όπως η τραγική υποστελέχωση και ο κατακερματισμός των υπηρεσιών, η μετακίνηση εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους κάτω από δυσμενείς συνθήκες (ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο) με τους υπαλλήλους να επωμίζονται το κόστος της, οι συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές κλπ.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στους δύο νομούς (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) είναι κοινά και πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο των δύο συνδικαλιστικών συλλόγων» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι υπάλληλοι των Κυκλάδων, οι οποίοι εκφράζουν την απορία τους για ποιον λόγο ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος – απαντώντας στο συγκεκριμένο ζήτημα – ενέπλεξε τον σύλλογο των Κυκλάδων σε ένα θέμα που δημιούργησε μόνο το Δ.Σ. του Συλλόγου της Δωδεκανήσου.

«Εμείς πάντα θα επιζητούμε την ενότητα και την κοινή διεκδίκηση των θέσεων και των αιτημάτων μας, καθώς βασική μας αρχή είναι ότι ο αγώνας των εργαζόμενων είναι κοινός και δεν πρέπει να διασπάται από μικροπολιτικές οι οποίες δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους άτοπα και άκαιρα αναδεικνύονται και από πού προέρχονται, αλλά αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι δημιουργούν προβλήματα και διχασμό στην Περιφέρεια» καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου των Κυκλάδων κ.κ. Οδυσσέας Ευθυμίου και Θανάσης Δρόσος.

Διαβάστε εδώ το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*