Γιώργος Μαραγκός: «Το πολιτικό “ξεκατίνιασμα” δεν προσφέρει τίποτα»

giorgos maragkos
admin
21/07/2016 11:44
 
 
 

Σε ήπιους σχετικά τόνους κινήθηκε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος – μέσω της εκπομπής “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 – κλήθηκε να απαντήσει στη χθεσινή δήλωση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, η οποία για δεύτερη φορά αναφερόταν στο πρόσωπο του.

«Αφήνω ασχολίαστους τους χαρακτηρισμούς και τους υπαινιγμούς του περιφερειάρχη γιατί δεν εξυπηρετούν την οικονομία, ούτε την ουσία της συζήτησης. Άλλωστε, αυτός ο “χαρτοπόλεμος” κι ένα ενδεχόμενο “πολιτικό ξεκατίνιασμα” δεν προσφέρει τίποτα στο τόσο πολύ ουσιαστικό ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραγκός, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία του για ποιον λόγο οι δηλώσεις του ενόχλησαν τον κ. Χατζημάρκο, αφού όπως έχει ήδη αναφέρει ο περιφερειάρχης, «ζούμε σε δημοκρατική χώρα και η κατάθεση απόψεων δεν έχει ακόμη απαγορευτεί».

«Αφού διατυπώνουν οι συνδικαλιστές της Δωδεκανήσου την άποψη τους, μπορώ κι εγώ ελεύθερα να διατυπώνω τη δική μου, ως δήμαρχος της έδρας της Περιφέρειας, μιας και όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος, έχουμε δημοκρατία» υποστήριξε σχετικά ο κ. Μαραγκός.

 

«Το ζήτημα της έδρας έχει ήδη κριθεί»

Για τον κ. Μαραγκό, όπως και για τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς, «το ζήτημα της έδρας έχει κριθεί και είναι αυτονόητο ότι η έδρα της Περιφέρειας, για πολύ συγκεκριμένους λόγους που αναφέρει ο νομοθέτης, είναι στη Σύρο […] Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση».

Ωστόσο, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι σε καμία από τις δύο ανακοινώσεις του κ. Χατζημάρκου δεν υπήρξε παρόμοια αναφορά, δηλαδή ότι η παραμονή της έδρας της Σύρο είναι αδιαπραγμάτευτη. Αντίθετα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Λεονταρίτη, που σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, ξεκαθάρισε το θέμα και δεν άφησε την παραμικρή υπόνοια για οποιαδήποτε διεκδίκηση.

«Θα έλεγε κανείς ότι οι ανακοινώσεις των κ.κ. Χατζημάρκου και Λεονταρίτη, όπως διατυπώθηκαν, απευθύνονταν σε διαφορετικό κοινό» εκτίμησε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι και οι υπάλληλοι της Περιφέρειας της Π.Ε. Κυκλάδων θα προβούν στην έκδοση δική τους ανακοίνωσης.

 

«Δεν του κρατάω κακία»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαραγκός εξέφρασε την άποψη ότι «η έδρα της Περιφέρειας θα ήθελε να έχει τον περιφερειάρχη περισσότερες μέρες εδώ», κάτι που θα του έδινε τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερο τον δήμαρχο του νησιού.

«Εγώ πάντως δεν του κρατάω καμία κακία για τους χαρακτηρισμούς, γιατί ένεκα της ελλιπούς παρουσίας του στη Σύρο δεν με έχει συναναστραφεί και δεν ξέρει ποιος είναι ο Γιώργος Μαραγκός, πώς σκέφτεται, πώς κινείται και πώς λειτουργεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*