Στη Ρόδο ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης

admin
02/02/2015 08:34
 
 
 

Επισκέψεις σε αθλητικά σωματεία και χώρους άθλησης της Ρόδου πραγματοποίησαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαργαρίτης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού.

Οι συναντήσεις ήταν πολύωρες και ολοκληρώθηκαν με την παρουσία των δύο αντιπεριφερειαρχών στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, όπου και εκφώνησαν χαιρετισμό.

Νωρίτερα μετέβησαν μαζί με τον έπαρχο Κω Γιώργο Χαλκιδιό και τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Χαματζόγλου στις εγκαταστάσεις της πίστας motocross του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού «Ίκαρος» που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Εκεί, ο κ. Μαργαρίτης μίλησε για τις αξιόλογες εγκαταστάσεις που πληρούν τις αγωνιστικές προδιαγραφές και κυρίως δημιουργήθηκαν από την αγάπη κάποιων ανθρώπων για το άθλημα με δική τους πρωτοβουλία χωρίς συμμετοχή της Πολιτείας, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Μάλιστα, ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι – πέραν της θεσμικής του ιδιότητας – αγαπάει ιδιαίτερα το motocross και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και ο ίδιος παλαιότερα είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το άθλημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Φλεβάρης δήλωσε ότι αποτελεί πολύ σημαντική αθλητική επιτυχία η ανάδειξη του ΑΣΜΑ Ίκαρου στους κορυφαίους αγωνιστικούς συλλόγους της κατηγορίας εκτός δρόμου και αξίζει κάθε υποστήριξη το αίτημα απόκτησης μόνιμης πίστας motocross, κατάλληλης για διοργάνωση διεθνών αγώνων.

Σημειώνεται ότι ο χώρος όπου διεξάγονται οι αγώνες σήμερα είναι ιδιωτικός και μισθώνεται με αποκλειστική δαπάνη του σωματείου.

Σύμφωνα με τον κ. Φλεβάρη, το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει τεράστιες και αναξιοποίητες εκτάσεις στη Ρόδο, στην Κω και σε άλλα νησιά χωρίς οικονομικό ενδιαφέρον και θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα παραχώρησης προς την Περιφέρεια για να δημιουργηθούν πίστες και να αναδειχθεί το άθλημα. «Μια τέτοια προοπτική, πέραν της ανόδου του αθλητισμού, στηρίζει και τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε κάθε διεθνή αγώνα μεγάλος αριθμός αθλητών, συνοδών και φίλων τους μετακινούνται για τον αγώνα» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης

Στη συνέχεια οι δύο αντιπεριφερειάρχες πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με το σύλλογο πυγμαχίας «Σταυρός» στον Προφήτη Αμώ, όπου προπονητές και αθλητές του σωματείου πραγματοποίησαν προπόνηση και αγώνες επιδείξεως. Μάλιστα ανέβασαν τους κ.κ. Μαργαρίτη και Φλεβάρη στο ρινγκ, με τον προπονητή κ. Στατιού να τους μυεί στα βασικά σημεία τεχνικής της πυγμαχίας.

Οι αντιπεριφερειάρχες επαίνεσαν την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και την τεχνική κατάρτιση των προπονητών, καθώς και τις σπουδαίες επιτυχίες του σωματείου σε πανελλήνιο επίπεδο. Στόχος του σωματείου είναι η διοργάνωση διεθνών αγώνων καθώς και πανελληνίων τουρνουά στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ευχήθηκε το επόμενο τουρνουά να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, ζητώντας από τη διοίκηση του Σωματείου να κινηθεί οργανωτικά και από τους αθλητές να προπονηθούν ακόμη σκληρότερα. 

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*