Μικρές Κυκλάδες: Φωτιά σε τουριστικό πλοίο με τρεις επιβαίνοντες – Τραυματισμός μιας γυναίκας

Newsroom
01/11/2020 16:17
 
 
 

 

Φωτιά ξέσπασε στο Επιβατηγό Τουριστικό πλοίο «Κάλυμνος STAR» στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Νάξο και Σχοινούσα.

Το περιστατικό συνέβη κατά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (περίπου στις 14:00).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο πλοίο επέβαιναν τρία άτομα -ημεδαποί- δύο άντρες και μία γυναίκα η οποία είναι τραυματισμένη. Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς οι τρεις επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν μιας και η φωτιά απλώθηκε πολύ γρήγορα στο πλοίο.

Τους επιβαίνοντες περισυνέλεξε αλιευτικό σκάφος που έσπευσε στην περιοχή και τους μετέφερε στο Κουφονήσι και στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στην τραυματισμένη γυναίκα και προληπτικά για τους δύο άντρες.

φώτο: marine traffic

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει ενέργειες και η γυναίκα που φέρει εγκαύματα με τους δύο άντρες (προληπτικά) σε λίγο θα διακομιστούν στο νοσοκομείο Σύρου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της πυρκαγιάς στο πλοίο.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έσπευσαν αρκετά αλιευτικά από τις Μικρές Κυκλάδες για βοήθεια.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού (τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου)

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Νάξο – Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μυκόνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Κ. 604, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νάξου και Σχοινούσας, με τρεις (03) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία επιχείρησαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε επιχείρηση ρυμούλκησης του εν λόγω πλοίου από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΤΑ ΚΩΣΤΑΣ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ” Ν.Ν. 39, η οποία δεν κατέστη δυνατή.

Οι τρεις (03) επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ” Σ.Ν. 81 και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κουφονησίου, ενώ η ημεδαπή επιβάτιδα, η οποία έφερε εγκαύματα, οδηγήθηκε στον αγροτικό ιατρό Κουφονησίου για υγειονομικό έλεγχο και στη συνέχεια διακομίστηκε με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 στο λιμένα Σύρου, για παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν η βύθιση του σκάφους, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νάξου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(φώτο: Αγράντης Γαβαλάς)

(Visited 1.330 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*