Μύκονος: Συνελήφθη 26χρονος Αλβανός με το «σιρόπι του βιασμού»

«σιρόπι του βιασμού» Μύκονος
Άκης Αξαόπουλος
01/09/2019 12:51
  •  
  •  
  •  

 

Υπάλληλος του αεροδρομίου της Μυκόνου συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλη παρτίδα GBL, το λεγόμενο «σιρόπι του βιασμού». Πρόκειται για ένα υγρό άχρωμο και άοσμο που δεν γίνεται αντιληπτό ούτε σε ένα ποτήρι με καθαρό νερό και σύμφωνα με τους ειδικούς προκαλεί αναστολή των σεξουαλικών αντιδράσεων, ζάλη και προσωρινή απώλεια μνήμης.

Σύσταση ειδικής ομάδας για τη σύλληψη του 26χρονου

Μια άκρως σοβαρή υπόθεση για την οποία συστάθηκε ειδική ομάδα αποτελούμενη από από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου και Διεύθυνσης Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και από στελέχη του Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών/Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν τον 26χρονο αλλοδαπό με την δίκυκλη μοτοσικλέτα του στην είσοδο του Αεροδρομίου Μυκόνου. Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής υπάλληλος του αεροδρομίου παρακολουθούνταν για ημέρες αφού υπήρχαν καταγγελίες ότι διακινεί μεγάλες ποσότητες GBL δηλαδή, το σιρόπι του βιασμού.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, η ειδική ομάδα ακινητοποίησε και πέρασε χειροπέδες στον Αλβανό υπάλληλο. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι όλες αυτές τις ουσίες τις είχε για προσωπική χρήση, κάτι που όμως δεν έπεισε τις αρχές.

Σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο 25χρονος δήλωσε ότι επιθυμεί να παραδώσει ναρκωτικές ουσίες τις οποίες έχει εντός της οικίας του.

Άμεσα η Ειδική Ομάδα μετέβη στην οικία του ανωτέρω όπου παρέδωσε και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-μία πλαστική φιάλη του ενός λίτρου με περιεχόμενο υγρή, διάφανη, ουσία πιθανόν GBL,
-ένα πλαστικό φιαλίδιο των 50 ml με περιεχόμενο υγρή, διάφανη, ουσία, πιθανόν GBL,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανόν μεθαμφεταμίνης (MDMA), συνολικού μικτού βάρους 1 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανόν μεθαμφεταμίνης (MDMA), συνολικού μικτού βάρους 0,18 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού μικτού βάρους 0,67 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού μικτού βάρους 0,37 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανόν κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, συνολικού μικτού βάρους 0,20 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανόν κεταμίνης, συνολικού μικτού βάρους 1,02 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία με εμφανή υπολείμματα άγνωστης ναρκωτικής ουσίας,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία περιέχουσα ένα χάπι XTC με λογότυπο «SILVER» συνολικού μικτού βάρους 0,68 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία περιέχουσα θραύσματα χαπιών XTC συνολικού μικτού βάρους 1,32 γρ.,
-μία διαφανή νάιλον συσκευασία περιέχουσα θραύσματα χαπιών XTC συνολικού μικτού βάρους 0,89 γρ.

κι ακόμα:

-χίλιες οκτακόσιες νάιλον συσκευασίες διαφόρων μεγεθών,
-μία μίνι ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας
-πενήντα σύριγγες ινσουλίνης 1 ml,
-σαράντα πέντε πλαστικά φιαλίδια κενού περιεχομένου,
-δεκαέξι γυάλινα φιαλίδια κενού περιεχομένου.
Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του στην περιοχή Μαράθι Μυκόνου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
-μία γυάλινη κωνική φιάλη με ποσότητα υγρής άγνωστης άχρωμης και άοσμης ουσίας πιθανόν GBL,
-μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πιθανόν XTC συνολικού μικτού βάρους 1,36 γρ.,
-μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πιθανόν XTC συνολικού μικτού βάρους 3 γρ.,
-εννέα τεμάχια αντιδραστήρων καθαρότητας κοκαΐνης και
-σαράντα τέσσερις αυτοσχέδιους εισπνευστήρες ναρκωτικών ουσιών.

Τον παρακολουθούσαν δύο εβδομάδες

Ήταν μέσα Αυγούστου όταν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου έφθασε μια πληροφορία που έλεγε ότι ένας άνδρας γνωστός και ως ο «Αλεξάντερ ο Αλβανός» που δουλεύει στο αεροδρόμιο της Μυκόνου κινείται με ένα μπλε σκουτεράκι και σπρώχνει μεγάλες ποσότητες από το «σιρόπι του βιασμού». Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντική και για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν τα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής αλλά και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Μάλιστα φτιάχτηκε ειδική ομάδα με μοναδικό σκοπό να συλλάβει τον ντίλερ του GBL. Το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ο «Αλεξάντερ ο Αλβανός» εντοπίστηκε να βγαίνει από τον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου και να επιβιβάζεται στη μοτοσικλέτα του. Αμέσως τον ακολούθησαν και για τρεις ημέρες έγιναν η σκιά του.

Σύλληψη

Όλες οι κινήσεις και οι συναντήσεις του μπήκαν στο μικροσκόπιο και αφού η ειδική ομάδα συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία αποφάσισαν χθες τα ξημερώματα να τον συλλάβουν. Έτσι την ώρα που στάθμευσε τη μηχανή του και ετοιμαζόταν να μπει στο αεροδρόμιο λιμενικοί και αστυνομικοί όρμησαν πάνω του, τον ακινητοποίησαν του πέρασαν χειροπέδες και του κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο.

Ο 26χρονος κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα και χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση είπε στους διώκτες του να τους οδηγήσει στο σπίτι του στο Μαράθι για να τους παραδώσει τα ναρκωτικά και το σιρόπι του βιασμού. Είπε ότι τα είχε για δική του χρήση χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιοι ήταν τα αφεντικά του και σε ποιους έσπρωχνε το GBL. Η ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών από τα κεντρικά του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ), της ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής και της Θεσσαλονίκης, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις επαφές του Αλβανού από τα κινητά του τηλέφωνα και κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία προκειμένου να φθάσουν στα μεγάλα αφεντικά και τους συνεργούς του Αλβανού καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε, η υπόθεση έχει βάθος.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

(Visited 189 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.