Η Daily Mail αποθεώνει 17 ελληνικά νησιά – 8 στις Κυκλάδες

Πορτάρα
Newsroom
17/06/2020 01:31
 
 
 

 

Η βρετανική εφημερίδα DailyMail στην ηλεκτρονική της έκδοση παρουσιάζει ξεχωριστά τις ομορφιές κάθε ελληνικού νησιού.

Ασβεστωμένα σπίτια, αρχαίοι ναοί, πευκοδάση, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, λιμάνια με ψαροκάϊκα. Η βρετανική DailyMail αποθεώνει σε δημοσίευμα της την Ελλάδα συστήνοντας στους αναγνώστες της αυτό το καλοκαίρι, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επιλέξουν τα νησιά της χώρας μας για τις διακοπές τους.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, τα ελληνικά νησιά που επιλέχθηκαν χωρισμένα σε εννέα κατηγορίες, προσφέρουν στους επισκέπτες τους ό,τι ακριβώς επιθυμούν: από καλό φαγητό και παραλίες, μέχρι ηρεμία, διασκέδαση, ιστορία και δραστηριότητες για όλους.

Νησιά για ζευγάρια

Σαντορίνη

santorini caldera

Απότομοι βράχοι που βυθίζονται στη θάλασσα, φωτεινά λευκά χωριουδάκια προσκολλημένα σε καταγάλανες πλαγιές… η Σαντορίνη είναι το όνειρο του Instagrammer. Δροσερές παραλίες, μαγικά ηλιοβασιλέματα, γραφικά εκκλησάκια για ερωτευμένα ζευγαράκια.

Ύδρα

Δεύτερη επιλογή η αρχοντική Ύδρα, η οποία, όπως αναφέρεται στο άρθρο, για πολλά χρόνια αποτελούσε στέκι των μποέμ ταξιδιωτών. Ειδική αναφορά γίνεται για την αμφιθεατρική αρχιτεκτονική στο λιμάνι ενώ για γαλήνη και ηρεμία συστήνεται το ψηλότερο βουνό του νησιού, το Έρος. Από εκείνο το σημείο μάλιστα προσφέρεται πανοραμική θέα του νησιού, του Αργοσαρωνικού Κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ύδρα έζησε ο σπουδαίος μουσικός Λεονάρντ Κοέν. Πιο συγκεκριμένα σε παραδοσιακό σπίτι που αγόρασε στην Ύδρα τη δεκαετία του 1960, έζησε επτά χρόνια με τη σύντροφό του, Μάριαν, και έγραψε μερικά από τα σημαντικότερα έργα του.

Νησιά για διασκέδαση

Μύκονος

Το κυκλαδίτικο νησί της Μυκόνου, συνώνυμο της ξέφρενης διασκέδασης τόσο στις παραλίες όσο και στα κλαμπ της, αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για όσους επιθυμούν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail

Ίος

Επίσης, όπως αναφέρεται, η Ίος αποτελεί εναλλακτική πρόταση και επιλογή κυρίως εκείνων που διανύουν την δεκαετία των 20, ενώ must προορισμός για μπάνιο χαρακτηρίζεται η παραλία του Μυλοπότα, που είναι και η πιο διάσημη του νησιού

Νησιά για οικογένειες

Κέρκυρα

Το νησί των Φαιάκων προσφέρει σε όσους την επισκεφτούν με την οικογένειά τους όλες εκείνες τις δραστηριότητες που θα τους χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Κέρκυρα.

Κως

Η Κως, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Δωδεκανήσων, διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα, καθώς και ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Νησιά για καλό φαγητό

Σίφνος

sifnos

Έχοντας συνδυάσει το όνομά της με τον αρχιμάγειρα Νικόλαο Τσελεμεντέ, η Σίφνος αποτελεί πραγματικό γαστρονομικό παράδεισο, με πιάτα σημείο αναφοράς της κουζίνας της την περίφημη ρεβυθάδα, τις τέλειες κόκκινες γαρίδες και το μαστέλο (αρνί ή κατσίκι μαγειρεμένο με κόκκινο κρασί).

Κεφαλονιά

Η κεφαλονίτικη κουζίνα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τις προτάσεις της οποίας ξεχωρίζει την κρεατόπιτα, τα μπουρμπυρέλια και την παραδοσιακή αμυγδαλόπιτα.

Νησιά για τέλειες παραλίες

Νάξος

Η πανέμορφη Νάξος ξεχωρίζει μεταξύ όλων των ελληνικών νησιών για τις υπέροχες παραλίες της, καθώς διαθέτει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Ο Άγιος Προκόπιος, η Αγία Άννα, η Πλάκα διακρίνονται στο αφιέρωμα για τα νερά αλλά και τις τριγύρω ταβέρνες ενώ ο Άγιος Γεώργιος για τα ρηχά και ζεστά νερά, ιδανικά για παιδιά.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο η πολυφωτογραφημένη παραλία με το Ναυάγιο, τη Λίμνη Κεριού και τον Άγιο Νικόλαο αποτελούν ιδανικές επιλογές για όσους οι παραλίες αποτελούν δυνατά κίνητρα για ονειρικές παραλίες.

Νησιά για την ιστορία τους

Δήλος

Η Δήλος, γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμις σύμφωνα με την μυθολογία, είναι η πρώτη επιλογή όσων κατά την διάρκεια των διακοπών τους αναζητούν και λίγη ιστορία.

Ρόδος

Και η Ρόδος από την άλλη, παρουσιάζει πλούσιο ιστορικό ενδιαφέρον με Ρωμαίους, Σταυροφόρους, Οθωμανούς και Ενετούς να έχουν αφήσει το στίγμα τους στο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

Νησιά για πεζοπορία

Σκιάθος

Το καταπράσινο νησί της Σκιάθου, είναι γνωστό και ως ο «παράδεισος των πεζοπόρων» καθώς διαθέτει 200 χλμ. διαδρομές μέσα σε πυκνές δασικές εκτάσεις και βραχώδεις κορυφές.

Αμοργός

panagia xozobiotissa

Και το απόκρημνο νησί της Αμοργού με το ειδυλλιακό λιμάνι στα Κατάπολα, προσφέρει δίκτυο μονοπατιών για τους λάτρεις της πεζοπορίας ενώ ειδική αναφορά γίνεται για το Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.

Νησιά για ησυχία

Φολέγανδρος

folegandros

Ο χρόνος περνάει αργά και απολύτως ήρεμα στη Φολέγανδρο. Για όσους λοιπόν αναζητούν γραφικό κυκλαδίτικο σκηνικό, όμορφες παραλίες και μαγευτική θέα στο Αιγαίο τότε οι διακοπές στη Φολέγανδρο είναι η ιδανική επιλογή.

Αλόννησος

Η Αλόννησος, το κατάφυτο νησί ακολουθεί πιστά τη φυσιογραφία των υπόλοιπων Σποράδων καθώς το πυκνό πευκοδάσος καλύπτει, και εδώ, σχεδόν κάθε σπιθαμή γης. Η μυρωδιά του ρετσινιού ανακατεύεται με τη θαλασσινή αύρα και αυτό το μεθυστικό άρωμα, που αποπνέει η φύση της, προσδίδει τελικά την υπερβατική ησυχία, που μόνο ο ήχος από τα κύματα, η μουσική από το μπουζούκι και τα γέλια κάποιας παρέας, μπορούν να σπάσουν.

Old time classic νησί που τα συνδυάζει όλα

Κρήτη

Τέλος, ο προορισμός που τα συνδυάζει όλα, δεν είναι άλλος από την Κρήτη. Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, μαγικές παραλίες, γραφικά χωριά, θεματικά πάρκα για τα παιδιά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, πεζοπορίες στο βουνό, διασκέδαση και καλό φαγητό, η Κρήτη τα έχει όλα…

(Visited 1.535 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*